8.000 evra za mlade umetnike: Konkurs Raiffeisen banke do 31. marta!

29. jan 2018 u 17:11

Do 31. marta 2018. deca i mladi mogu da pošalju svoje likovne radove na internacionalni konkurs i da dobiju vredne nagrade. Najbolji stariji učesnici putuju na završnu manifestaciju u Francusku.

c raiffeisen

Za svu decu i mlade od 1. razreda osnovne do kraja gimnazije/stručne škole (13. godine školovanja) Raiffeisen-banka je raspisala konkurs za kreativna likovna rešenja na temu: „Izumi nam menjaju život“ (Erfindungen verändern unser Leben). Na međunarodnom konkursu mogu da učestvuju pojedinci ili školska odeljenja. Najbolji mladi umetnici dobijaju štedne knjižice Raiffeisen banke sa ulozima od ukupno 8.000 evra, a tri najbolja iz strosne grupe 4 (od 5. razreda gimnazije) putuju na završnu manifestaciju u Francuskoj gde takođe postoje mogućnosti za dobijanje nagrada.

 

Ideje koje deluju/ Ideen mit Wirkung
Starosne grupe 1 i 2 (osnovna škola, 1. do 4. razreda)

Pronalasci te prate u svim životnim situacijama. U školu dolaziš zajedno s prijateljima autobusom ili biciklom. Da nisu izmišljene žice, štampa ili Controller, ne biste mogli da svirate gitaru, čitate knjige ili koristite konzolu za igrice. Koji te izumi oduševljavaju na osnovu svojih funkcija? Kako bi tvoj život mogao da olakša neki robot ili svemirski brod? Šta bi ti sam/a rado izume/la? Možeš da kombinuješ i stvari koje već postoje. Napravi nacrt za svoj izum i pokaži nam slikom za šta si sve sposoban/na! Možeš da crtaš, slikaš ili da mešaš različite likovne tehnike.

Naći rešenja za probleme/ Problemlösungen finden
Starosna grupa 3 ( 5. do 8. razreda; 1-4 gimnazije)

Živiš u svetu prepunom pronalazaka: da bi napravio/la sliku, trebaju ti četkica, papir i boja, a da bi fotografisao/la svoju okolinu koristiš Foto-aplikaciju na svom mobilnom telefonu. Mnoge stvari kao sijalica ili internet koristmo svai dan, ali koliko znamo o tome kako one stvarno funkcionišu ili ko ih je izmislio?  Pronalasci služe rešavanju problema u svetu. Šta još moramo obavezno da pronađemo? Vremeplov, teleporter ili sredstva za postizanje besmrtnosti zvuče super, ali da li bismo umeli da se ophodimo sa takvim izumima? Pokaži nam kako pronalasci menjaju naš život. Možeš da koristiš različita likovna sredstva (crtež, slikarstvo, kolaž).

Izumi i njihove posledice/Erfindungen und ihre Auswirkungen
Starosna grupa 4 (9. do 13. razred, godina školovanja, 5-8. gimnazije)

Od gramofona preko CD-Playera do muzičkog Streaminga – pronalasci se tokom vremena smenjuju. Mnogi od njih pojednostavljuju svakodnevicu. Ili bi ti možda mogao/la da živiš bez vode iz slavine? Izumi mogu, međutim, imati i svoje tamne strane. Automobili i termoelektrane zagađuju životnu okolinu, a protiv toga se borimo e-mobilnošću i obnovljivim izvorima energije. Koji bi problemi još morali biti rešeni inovativnim idejama? Kakve snove i želje imaš za svoju budućnost? Pokaži svojim prilogom na koji način izumi utiču na život! Na raspolaganju ti svoje sva likovna sredstva i njihvoe kombinacije.

Za učešće na konkursu potreban je pristanak roditelja sa potpisom.

Svi detalji i prijave mogu se naći na stranici raiffeisen-cluba

Želimo svim mladim umetnicima mnogo sreće i da dobiju nagradu!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava