Aplikacija koja pomaže u inostranstvu: Korisne informacije i pomoć u slučaju nužde

09. jula 2018 u 00:08

Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

Aplikacija austrijskog Ministarstva spoljnih poslova uključeno je 197 zemalja sveta. Ukoliko se spremate na put ili se već nalazite u jednoj od ovih zemalja, ova aplikacija pod nazivom Auslandsservice-APP, pruža informacije o potrebnoj vizi, valuti i vakcinaciji kao i adrese i brojeve telefona austrijskih ambasada i konzulata u tim zemljama.
Velika prednost aplikacije i servisa je što se može koristiti bez roaming doplate sve do trenutka dok se ne aktivira navigacija putem GPS-a. Na primer, ako se jedan Austrijanac nalazi u jednoj od zemalja gde je politička situacija nestabilana, on će svakodnevno, preko ovog servisa, dobijati najaktuelnije informacije o događanjima u ovoj zemlji.

Aplikacija Auslandsservice-APP sadrži i brojne savete u slučaju bolesti i nesreće u stranoj zemlji, tačnije najbližih bolnica i zdrastvenih ustanova.

Više informacija o aplikaciji, koja će Vam svakako biti od koristi, možete pročitati na zvaničnom sajtu ovog servisa , a možete pogledati i video.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava