Welcome Desk : Austrijski integracioni fond vredno radi

09. jan 2015 u 12:44

Austrijski integracioni fond je u periodu od godinu i po obavio više od 38.000 savetovanja u sklopu projekta - Welcome Desk.

Projekat Austrijskog integracionog fonda – “Welcome Desk” sprovodi se već godinu i po, i pruža važne informacije i podršku u oblasti najvažnijih tema po pitanju svakodnevnog života u Austriji. Po saopštenju Integracionog fonda obavljeno je oko 38.000 savetovanja u okviru projekta, a ovu vrstu pomoći koristile su i osobe bez migracionog porekla.

“Migrantima je potrebna adekvatna ponuda kako bi se proces integracije brže i uspešnije sproveo. Welcome Desk kao mesto kulture “dobrodošlice” pruža sve ponude na jednom mestu” – izjavio je austrijski ministar za integraciju Sebatian Kurz.

Welcome Desk savetovališta se nalaze u Beču, Gracu, Lincu, Salzburgu, Insbruku i od jeseni 2014 i u Klagenfurtu. Pored njih postoji još 14 mobilnih savetovališta u sklopu kojih se obiđu brojna mesta širom Austrije, kako bi sve osobe koje ne đive blizu velikih gradova imale pristup ovoj vrsti savetovanja.

Više informacije o ovom projektu možete pročitati na zvaničnom sajtu Austrijskog integracionog fonda

Nova kampanja za integraciju

Projekat Zusammen:Österreich (Zajedno:Austrija), pod sloganom ‪#‎stolzdrauf‬ (biti ponosan na) poziva Austrijance da pokažu čime se ponose. Ovu kampanju kao i simpozijum o identitetu, u Beču otvorio je ministar spoljnih poslova Sebastian Kurz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava