Beč i Beograd: Manifestacija „Dani Beča“ od 6. do 8. novembra u Beogradu

29. okt 2018 u 08:53

Beč, grad sa najboljim kvalitetom života na svetu dolazi Beogradu u goste! Manifestacija "Dani Beča" biće održana u Beogradu od 6. do 8. novembra 2018. u organizaciji predstavništva Grada Beča "Eurocomm-PR".

Povodom „Dana Beča“ od 6. do 8. novembra 2018. godine u Beograd stižu stručnjaci iz glavnog grada Austrije da sa beogradskim kolegama iz gradske uprave razgovaraju o preduslovima za bolji kvalitet života za sve građane. Tom prilikom će dve dunavske metropole razmeniti brojna znanja i iskustva.

Centralni deo događaja čini dvodnevna konferencija „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“ koja se održava u prostorijama „Jugoslovenske kinoteke“ 7. i 8. novembra na kojoj će eksperti iz  iz Beča i Beograda diskutovati na brojne teme, kao što su upravljanje otpadom, digitalizacija uprave, aktivno starenje, socijalno stanovanje, mobilnost kao i infrastrukturni projekti. Donosioci odluka i stručnjaci iz Beča i Beograda razmeniće iskustva tokom stručnih izlaganja, diskusija i u radnim grupama.

Otvaranje „Dana Beča“ obeležiće modna revija dizajnerke Sabine Karner u „Dorćol placu“, nekadašnje apsolventkinje modne škole Grada Beča. Ona će beogradskoj publici predstaviti svoju najnoviju kolekciju sa „Bečke nedelje mode“.

Do sada su manifestacije „Dani Beča“ organizovane u Ljubljani, Sofiji, Krakovu, Zagrebu, Pragu i Sarajevu, gde inače Grad Beč ima svoja predstavništva.

Nije tajna, potvrđeno je već više puta: „Nigde na svetu se ne živi tako dobro kao u Beču“. Prema istraživanju koje je marta 2018. godine sprovela međunarodna konsultantska kuća „Mercer“, Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.

 

Modna revija Sabine Karner i  modna škola Grada Beča

Modna škola Grada Beča u dvorcu „Hecendorf“ je škola koja se nalazi u vlasništvu Grada Beča. Od 1947. godine u ponudi škole je ekskluzivno obrazovanje u oblasti mode i dizajna koji idu u korak s vremenom i to u neobičnom istorijskom zdanju. U školi se stiču najbolji mogući preduslovi za kvalifikovan ulazak u modnu i tekstilnu branšu ili dalje obrazovanje u svetu mode. Posebna pažnja posvećuje se individualnosti, praktičnoj nastavi i prisustvu na međunarodnoj sceni.
Nekadašnja apsolventkinja modne škole „Hecendorf“ je i Sabine Karner. Svojom najnovijom kolekcijom dizajnerka će u Beogradu 6. novembra u „Dorćol placu“ u 19:00 časova  predstaviti modu za svaki dan kao i za večernji izlazak. Kada su u pitanju njene kreacije, njoj je važno da se moderna žena oseća prijatno dok ih nosi.

Foto i tekst: Dani Beča u Beogradu © EurocommPR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava