Grad Beč obrazuje učenike u privredi

05. feb 2018 u 09:29

Grad Beč je sa blizu 70.000 zaposlenih najveći poslodavac u Austriji. Istovremeno se u raznim oblastima obrazuje veliki broj učenika u različitim zanimanjima. Kvalitet obrazovanja je prvorazredan, a oni koji ostanu i da rade u gradskim opštinama i firmama radna mesta su praktično sigurna. Učenicima se nude i mnoge dodatne povoljnosti.

Grad Beč, kao poslodavac, još od 1964. godine nudi devojkama i mladićima mogućnost da, u nekim od njegovih službi, izuče  zanimanje.
Izbor zanata i zanimanja koja se mogu izučavati je široka i raznovrsna: tehnički crtač,  kancelarijski službenik, laboratorijski tehničar, ali i baštovan i stolar.
Prijave na konkurs za 2018. godinu su u toku.

Za vreme obučavanja učenici mogu da posećuju dodatne kurseve, kao na primer za kompjuter, ECDL. Postoji mogućnost i da  učenici putuju na nekoliko nedelja u inostranstvo. Oni tamo stiču nova iskustva i proširuju svoja znanja stranih jezika. Za vreme izučavanja zanimanja postoji besplatna mogućnost da se, uz izučavanje zanimanja, počne i sa pripremama za polaganje mature, čime se otvaraju nove mogućnosti za napredovanje u karijeri.
Grad Beč veoma poklanja pažnju i na lične  sposobnosti svojih učenika. Recimo na one kojima prvi jezik za komunikaciju nije nemački jer je znanje više jezika često velika prednost. Osim toga ako je neko volonterski radio u nekom udruženju, onda on već ima iskustva po pitanjima sposobnosti rada u timu ili organizacije.
Velike šanse da dobiju mesto za izučavanje nekog zanimanja u gradskoj opštini imaju one mlade devojke koje konkurišu za zanimanja koja nisu tipična za žene.
Prijave za učenička mesta  od jeseni 2018. je u toku.

Sve informacije o mogućnostima izučavanja zanimanja u opštinskim službama grada Beča pročitajte na srpskom, bosanskom i hrvatskom jeziku.

PROČITAJTE I OVO: Mladi moraju da se obrazuju do 18 godina!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava