Vienna Ring Tram: Bečka atrakcija žuti tramvaj

09. feb 2016 u 23:17

Čuveni žuti tramvaj sa kojim možete videti atrakcije na čuvenom bečkom Ring-u je postavio novi putnički rekord: oko 94.000 putnika koristiti “žutu liniju” i na ovaj jedinstven način obilaze Državnu operu, Parlament, Gradsku kući ili muzeje.

ViennaRingTram (c) Wiener Linien

Od aprila 2009. godine, žuti tramvaj vozi bečkim Ringom i oduševljava  brojne turiste koji žele da upoznaju bečke atrakcije, kao što su Državna opera, Parlament i brojni muzeji.
U prošloj godini postavljen je novi rekord : 2015. godina donela je oko 94.000 novih putnika bečkog Ring tramvaja. Prethodni rekord je iz 2014. godine kada je bilo oko 80.000 putnika.

Vožnja bečkim Ring tramvajem traje oko 25 minuta, a glavna stanica za ulazak i izlazak se nalazi na Schwedenplatz-u.

U tramvaju su postavljeni LCD ekrani i sve vreme u toku vožnje na njima se obaveštavaju putnici o trasi kojom se voze i 13 atrakcija. Osim toga putnici žutog tramvaja mogu staviti slušalice i saznati sve pojedinosti i zanimljivosti o Ringstrasse i njegovim veličanstvenim građevinama na sedam različitih jezika : nemačkom, engleskom, francuskom, španskom, italijanskom, ruskom i japanskom.
Za decu postoji posebna program za slušanje, objašnjavajući znamenitosti pogodan za mlađe uzraste.

Vienna Ring Tram vozi svakog dana tokom cele godine od 10:00 do 17:30 časova i prima nove putnike se na svakih 30 minuta.
Cena karte za odrasle je 8 €, a za decu do 15 godina, 4 €.
Više informacija na zvaničnoj internet stranici Wiener Linien.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava