Bečki dvorac u Beču: Sjajna zabava za najmlađe posetioce

26. jula 2018 u 08:16

Mali posetioci "Dečijeg muzeja Schloss Schönbrunn" u Beču mogu zaviriti u nekadašnji svakodnevni život carske porodice. Biće to nezaboravan doživljaj za vaše mališane.

U „Dečijem muzeju Schloss Schönbrunn“, nekadašnjoj letnjoj rezidenciji carske porodice Habsburg, najmlađi posetioci mogu saznati mnoštvo zanimljivih stvari kao što su upotreba lepeze, friziranje prekrasnih perika i nega tela i šminkanje u davnoj prošlosti. Veoma zanimljiv je deo gde mališani mogu obući odela i haljine iz vremena baroka i upoznati se sa trpezom carskog doba.
Novi prinčevi i princeze“ se mogu lično uveriti i kako je nekada izgledalo obrazovanje i na koji način su se igrala deca sa dvora. Vrhunac je bio i dobiti prestižni prijem kod cara, a kako se to odvijalo takođe će saznatu posetioci „Dečijeg muzeja Schloss Schönbrunn“.

(c) Kindermuseum Schloss Schönbrunn

S obzirom na to, da je ples bio jedan od najvažnijih predmeta u školovanju, naravno da su tadašnja deca morala biti najbolje podučena u plesu za brojne svečanosti. I danas kvadril čini društveni vrhunac na svakom balu u ponoć. Kako se kvadril igra i uz koju muziku, posetiocima muzeja, objasniće plesni trener, a ples se naravno uči, kako to i dolikije, u bivšoj gimastičkoj dvorani carice Elisabeth-e.

 

Letnji program u „Dečijem muzeju Schloss Schönbrunn“

U toku letnjeg perioda muzej nudi raznovrstan program za decu.  Postoji, između ostalog, i tematska turneja „Higijena u vreme cara „, koji objašnjava kako je telo negovano pre 250 godina.  Zatim je svežem vazduhu u poznatom Lavirint igralištu deca mogu učestvovati u raznim aktivnostima , ekperimentima i igrama.
Više informacije na: www.kaiserkinder.at

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava