Beli medvedi uživaju u bečkom zoološkom vrtu

13. juna 2014 u 22:51

Jedan od najstarijih zooliških vrtova na svetu Tiergarten Schönbrunn nedavno je otvorio najmoderniji smeštaj za bele medvede. Uživaju i medvedi i posetioci koji dolaze u velikom broju da vide ovu novu atrakciju.

U bečkom zoološkom vrtu Schönbrunn nedavno je otvoren moderan smeštaj za bele medvede. Posle dve i po godine radova i pauze koji su medvedi imali u toku rekonstrukcije, trud se isplatio – otvoren je predivan „novi svet“ belih medveda.
Na 1.700 kvadratnih metara, tri puta većem nego što je bio, nalazi se ogroman bazen sa dubinom od 5 metara gde posetioci bečkog zoološkog vrta prvi put mogu da gledaju kako medvedi plivaju ispod vode.

Glavne zvezde su beli medvedi Lynn i Ranzo. Lyinn je u Beč došla iz Holandije a Ranzo iz Finske. S obzirom na to da je je njihova vrsta u opasnosti za opstanak oni su došli u okviru Evropskog programa za odgoj zaštićenih i ugroženih životinja (EEP).

Dobro je znati!

Prvi zoološki vrt na svetu je osnovan u Austriji u 15. veku, a i najstariji zoološki vrt koji i danas postoji je osnovan 1752. u Beču. Zoo vrt u parku palate Šenbrun osnovao je car Franjo Josif, muž Marije Terezije, a sagradio ga je francuski arhitekta Žan Nikolas Žado 1752. godine.
Prvobitno je to bila mala privatna kolekcija egzotičnih životinja, a danas je jedna od glavnih turističkih atrakcija grada Beča.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava