Bolnica za plišane medvediće i ostale igračke u Beču

06. dec 2017 u 11:18

Evo jednog veoma zanimljivog načina da vaša deca prebole strah od lekara, u bolnici za igračke.

“Pobediti strah kroz igru” je cilj zanimljive akcija “Bolnica za plišane medvediće” koja se održava u Beču od 11. do 13. decembra u bečkoj Lekarskoj komori. Svi roditelji mogu dovesti svoje mališane i sa sobom poneti njihove omiljene plišane igračke i lutke, a cilj je da se deca na zabavan način oslobode straha od lekara i bolnice.

U „Bolnici za plišane medvede“ radi 50 lekara, koji simuliraju posetu doktoru od prijema do operacije. Prvo se uzimaju osnovni podaci „pacijenta“ – visina, težina kao i istorija bolesti. Zatim slede pregledi „plišanog bolesnika“. Bolnica naravno ima i EKG, ambulantu za rentgen i ultrazvuk kao i kompjutersku tomografiju. Tu je i sala za operacije, gde deca mogu prisustvovati operaciji “plišanog pacijenta”. Na kraju bolničkog tretmana svaki plišani pacijent dobija i recept za lekove i uputstva za dalje lečenje.

Ovo je scenario zanimljive akcije koja se održava svake godine u bečkoj Lekarskoj komori, i u kojoj učestvuje veliki broj najmlađih stanovnika Beča.

Organizatori žele da što realnije simuliraju situaciju u bolnici i da deca budu glavni asistenti tokom tretmana. Lečenje plišane životinje traje oko sat vremena.

Prethodna prijava nije potrebna, poželjno je samo poneti kućne papuče ili patike. Ukoliko ste, iz bilo kojeg razloga, zaboravili vašeg plišanog bolesnika – ni to nije problem, u bolnici ih ima dovoljno.

Teddybären-Krankenhaus

Kada: 11.,12. i 13. decembar 2017., od 9:00 – 12:00 i od 13:00 – 16:00 časova
Gde: Wiener Ärztekammer, Weihburggasse 10-12, 1010 Wien
Ulaz je slobodan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava