• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Javno snimanje emisije "Žikina šarenica" u Beču

20.09.2017

Radio Televizija Srbije ovog vikenda 23. i 24. septembra, realizuje javno snimanje zabavne emisije "Žikina šarenica" u Beču. Prvog dana, snimanje će se odvijati na Kolumbusplacu od 11 sati, a drugog ispred Skupštine grada na Rathausplacu od 12 časova. Sve Bečlije su srdačno pozvane da prisustvuju snimanju.

više
 • Posao & Privreda

  Gradilišta u Beču

  20.06.2016

  Za Beč dolazak leta znači i znatno veći broj gradilišta u gradu. U vreme godišnjih odmora radiće se na 12.000 mesta, a 40 velikih gradilišta odvijaće se na putevima i ulicama Beča, što svakako podrazumeva izmene u saobraćaju.

  više
 • Obrazovanje & Porodica

  Međunarodni skup lingvista srpskog jezika u Weltakademie

  17.06.2016

  Međunarodni skup lingvista, čije teme su “ Srpski jezik kao strani / (ne) maternji” i “ Azbukumova skala znanja (A1-C2) polje za sistematičan i uspešan rad“ biće održan 18. juna 2016. u školi stranih jezika Weltakademie u Beču. Skup na kome će učešće uzeti brojni profesori iz evropskih, srpskih i američkih univerzitetskih centara.

  više
 • Kultura & Ljudi

  Bajka za laku noć, nema više našeg Mande!

  16.06.2016

  Manda je nedavno bio u Beču na premijeri filma „Braća po babine linije“ u kojem je imao jednu od glavnih uloga. Bila nam je čast upoznati ga i sarađivati sa njim. Neka mu je večna slava!

  više
 • Politika & Društvo

  Nagrada za sport Integracionog fonda za 2016.

  15.06.2016

  I ove godine, po deveti put, Austrijski integracioni fond (ÖIF) nagrađuje najbolje sportske projekte koji su doprineli integraciji osoba sa, i bez, migrantske pozodine, kao i izbeglica. Prijave se mogu podneti do 8. jula 2016., a najbolje sporstke projekte očekuju novčane nagrade.

  više
 • Kultura & Ljudi

  Prezentacija lika i dela Nikole Tesle u Beču

  13.06.2016

  Željko Sarić, pisac, urednik i voditelj programa „ Kultura putem pošte“ i kustos PTT muzeja u Beogradu, održaće opširnu prezentaciju lika i dela velikog naučnika Nikole Tesle i predstaviti svoje knjige na prezentaciji u Beču, u nedelju 26. juna 2016. Ukoliko želite da prisustvujete ovoj prezentaciji, prijave su u toku!

  više
 • Sport & Rekreacija

  Sredstvima javnog prevoza u prirodu

  09.06.2016

  Izletišta u Beču do kojih se može stići sredstvima javnog prevoza.

  više
 • Kultura & Ljudi

  Promocija Beograda u Beču

  08.06.2016

  Turistička organizacija Beograda se u okviru promotivne kampanje za evropsko tržište, u predivnom zdanju Kursalona u Gradskom parku u Beču, predstavila sa tematskom promocijom #GOBELGRADE. Ovo je bila prilika da se Beograd dočara na originalan način uz brojne izlagače iz Beograda, bogat kulturno umetnički program, kao i srpske specijalitete i vina. Promocija je privukla veliki broj posetilaca, kako naših ljudi koji žive u Beču, Austrijanaca, tako i stranih turista koji su bili u prolazu, ali su sa velikim interesovanjem i zadovoljstvom prisustvovali promociji.

  više
 • Events & Lifestyle

  Wamp dizajnerska pijaca u Beču

  06.06.2016

  U subotu 11. juna 2016., na platou MuseumsQuartiera ponovo se održava jedna od najvažnijih pijaca moderanog dizajna u centralnoj Evropi - WAMP. Brojni međunarodni i domaći dizajneri će ponovo prikazati svoje najnovije ručno izrađene proizvode.

  više
 • Kultura & Ljudi

  Doživite Beograd u srcu Beča

  04.06.2016

  Pod sloganom #GO BELGRADE, Turistička organizacija Beograda (TOB) organizuje u nedelju 5. juna 2016. promociju turističke ponude srpske prestonice u bečkom Kursalonu. Manifestacija počinje u 12:00 časova, ulaz je slobodan. Posetioce očekuju kulturno umetnički program, degustacija vina, rakije i kulinarskih specijaliteta, razgledanje štandova domaće radinosti, kao i upoznavanje sa turističkim sadržajima Beograda.

  više
 • Events & Lifestyle

  Mjuzikl „Kosa" u Beču

  31.05.2016

  Akademija glume "Stanislavski" iz Beča, posle uspešne premijere, na zahtev publike, ponovo će izvesti mjuzikl „Kosa" 11. juna 2016. u prostorijama Akademije u Stadion centru. Ne propustite jednu od najuzbudljivijih priča hipi - kulture na našem jeziku!

  više
 • Sport & Rekreacija

  EURO 2016 LIVE - Javno gledanje utakmica u Kursalonu Hübner

  28.05.2016

  Navijajte sa prijateljima i kolegama – od 10. juna do 10. jula u Kursalonu Hübner.

  više
 • Events & Lifestyle

  Promocija Beograda u Beču #GOBELGRADE

  26.05.2016

  Turistička organizacija Beograda (TOB) organizuje u nedelju 5. juna 2016. promociju turističke ponude srpske prestonice u bečkom Kursalonu, pod sloganom: #GO BELGRADE. Tom prilikom Beograd će se sa brojnim štandovima i umetničkim programom promovisati kao zanimljiva „city break“ destinacija, grad kulture, sporta, dobre energije, gastronomije, šopinga i zabave. Ulaz je slobodan.

  više
 • Events & Lifestyle

  Koncert u Beču - Josipa Lisac & Band

  24.05.2016

  Pevačica jedinstvenog glasa i pojave Josipa Lisac održaće koncert u nedelju 5.06. 2016. u Akzent teatru u Beču. Specijalo za čitaoce portala dijaspora.tv ulaznice za koncert sa velikim popustom. Uputstva u daljem tekstu.

  više
 • Events & Lifestyle

  Donauinselfest - Najveći festival na otvorenom u Evropi sa besplatanim ulazom

  20.05.2016

  33. Festival na Dunavskom ostrvu u Beču održaće se od 24. do 26. juna 2016. Na 13 bina nastupiće muzičari svih žanrova. Očekuje se da će najveću muzičku manifestaciju pod otvorenim nebom u Evropi posetiti oko 3 miliona ljudi. Ulaz je, kao i do sada besplatan.

  više
 • Politika & Društvo

  Austrija u nedelju bira novog predsednika

  19.05.2016

  U Austriji se u nedelju održavaju predsednički izbori i pobednik će na toj funkciji zameniti Hajnca Fišera, koji je dužnost obavljao proteklih 12 godina. Građani biraju između dva kandidata.

  više
 • Kultura & Ljudi

  U Beču održana 21. Evropska smotra srpskog folklora

  18.05.2016

  Proteklog vikenda je Beč bio centar srpske dijaspore ne samo Evrope, već celog sveta. Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu održana je 14. i 15. maja u Beču, u kongresnom centru Piramida, a tom prilikom predstavila su se 55 folklorna ansambla iz cele Evrope, što je najveći broj učesnika do sada.

  više
 • Events & Lifestyle

  Svi uz Sanju! Finale „Evrosonga” od 21.00 h

  14.05.2016

  Večeras se od 21.00 čas održava 61. finale najpopularnijeg muzičkog takmičenja na svetu — Pesma Evrovizije. Sanja Vučić ZAA, predstavnica Srbije, nastupiće pod rednim brojem 15 s pesmom „Goodbye (Shelter)“. U revijalnom delu nastupiće svetska zvezda Džastin Timberlejk,

  više
 • Politika & Društvo

  Savet: Izvadite nove pasоše na vreme

  13.05.2016

  Uskoro počinje vreme godišnjih odmora i tim povodom savetujemo našim čitaocima koji poseduju austrijske pasoše da provere njihovu važnost, kako biste na vreme izvadili nove i izbegli čekanje u nadležnim službama.

  više
 • Kultura & Ljudi

  Kulturno veče austrijsko-srpskih žena 2016

  11.05.2016

  Austrijsko-srpsko društvo 19. maja 2016. organizuje "Kulturno veče" posvećeno ženama. Poklon za sve dame, koncert - Duo Moderato.

  više
 • Events & Lifestyle

  Večeras počinje Evrovizija

  10.05.2016

  Najpopularnije muzičko takmičenje na svetu – Pesma Evrovizije, počeće večeras, kada će se u prvoj polufinalnoj večeri predstaviti takmičari iz 18 zemalja. Večeras se prolasku u finale takmičenja nadaju i predstavnici Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Predstavnica Srbije, harizmatična Sanja Vučić, nastupa u četvrtak 12. maja. Na finalnoj večeri peva i Džastin Timberlejk.

  više
 • Displaying results 121 to 140 out of 1177