Beč: Izmene u saobraćaju zbog održavanja demonstracija

17. mar 2018 u 13:08

Zbog održavanja velikih demonstracija u Beču, u subotu 17. marta 2018., doćiće do većih izmena u saobraćaju.

U subotu 17. marta najavljena je sledeća veća demonstracija u Beču. Naime, u subotu popodne, u centru Beča će se održati velika demonstracija protiv rasizma i fašizma, gde se očekuje do 10.000 učesnika. Eksperti ÖAMTC-a preporučuju izbegavanje Ringa i tramvajske linije 2.

Demonstranti  će od 15:00 časova marširati od Resselpark-a / Karlsplatz-a preko Kärntnerring-a do centra grada i ponovo se vratiti preko Operngasse do Karlsplatza . Stručnjaci iz ÖAMTC-a preporučuju izbegavanje ovog dela grada, s obzirom na to da će na ulicama Ringstraße (od Schwarzenbergplatz-a do Burgtheater-a), Rechten Wienzeile, Operngasse i tramvajske linije 2   mogu se očekivati veći zastoj i obustavljanja saobraćaja. Dodatno, može doći do zatvaranja i preusmeravanja  City-Bus linija, turističke atrakcije Vienna Ring Tram i autobuskih linija koje vode od i do Fridrihstrasse.

Za Uskrs i praznike najveći radovi na Ringu

Ove godine najveći radovi biće obavljeni na Ringstraße i to u vreme uskršnjih i ostalih praznika do kraja maja. U ovom periodu će biti zamenjeno 1.800  metara šina i to na delu između Schwarzenbergplatz-a i  Univerziteta. Početak radova je planiran za prvu polovinu marta 2018.

Tramvajske linije  1, 2, D i 71 biće preusmerene  na druge deonice ili znatno skraćene  i to od 23. marta do 2. aprila, i od 9. do 21. maja. Za automobile, tokom radova na Ringstraße, biće  izmena u saobraćaju, i to u vidu smanivanja broja traka ili preusmeravanja na druge ulice.

Dalje veće sanacije odvijaće se na ulici  Neubaugürtel između  Märzstraße i Felberstraße , kao i na Spitz-u u 21. okrugu na delu između Pragerstraße i Schloßhofer.  Na tramvajskoj liniji 43, u nekoliko faza, izvršiće se zamena šina.

O ostalim izmenama u bečkom saobraćaju zbog sanacija i rekonstrukcije puteva i ulica pročitajte u našem predhodnom tekstu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava