• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Radivoje Petrikić - Advokat

02.03.2017
Dr Radivoje Petrikić je jedan od najuglednijih advokata sa podrucija bivse Jugoslavije u Austriji. Radivoje je partner međunarodne advokatske kancelarije CMS Reich-Rohrwig Hainz u Beču i šef odeljenja za Centralnu i istočnu Evropu. Važi za priznatog pravnog eksperta za kupovinu preduzeća i finansijske transakcije u regionu Centralne i istočne Evrope.

Radivoje je rođen 1968.godine u Srbiji. Studirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu , a nakon šest semestra zbog rata u bivšoj Jugoslaviji 1991. godine je napustio tadašnju Jugoslaviju i došao u Austriju gde je nastavio studije koje je završio u Beču 1993. godine.

Doktorske studije sa najboljim ocenama završio je u Beču 1997. godine, a 1999. godine doktorirao je i na Univerzitetu u Beogradu. Proteklih deset godina Radivoje je pratio ugledne austrijske i međunarodne firme pri stupanju na tržište u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini i bio je pravni savetnik pri najvećim privatizacijama u ovom regionu.

Autor je dve stručne knjige i više publikacija o austrijskom i jugoslovenskom pravu. Govori bosanski/hrvatski/srpski/, nemački, engleski, ruski i rumunski. Oženjen je i otac dvoje dece.

Ostali portreti Dijaspore

Ostale vesti: