• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Radivoje Petrikić - Advokat

02.03.2017
Dr Radivoje Petrikić je jedan od najuglednijih advokata sa podrucija bivse Jugoslavije u Austriji. Radivoje je partner međunarodne advokatske kancelarije CMS Reich-Rohrwig Hainz u Beču i šef odeljenja za Centralnu i istočnu Evropu. Važi za priznatog pravnog eksperta za kupovinu preduzeća i finansijske transakcije u regionu Centralne i istočne Evrope.

Radivoje je rođen 1968.godine u Srbiji. Studirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu , a nakon šest semestra zbog rata u bivšoj Jugoslaviji 1991. godine je napustio tadašnju Jugoslaviju i došao u Austriju gde je nastavio studije koje je završio u Beču 1993. godine.

Doktorske studije sa najboljim ocenama završio je u Beču 1997. godine, a 1999. godine doktorirao je i na Univerzitetu u Beogradu. Proteklih deset godina Radivoje je pratio ugledne austrijske i međunarodne firme pri stupanju na tržište u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini i bio je pravni savetnik pri najvećim privatizacijama u ovom regionu.

Autor je dve stručne knjige i više publikacija o austrijskom i jugoslovenskom pravu. Govori bosanski/hrvatski/srpski/, nemački, engleski, ruski i rumunski. Oženjen je i otac dvoje dece.

Ostali portreti Dijaspore

Ostale vesti: