• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Ugasi svetlo! "Sat za našu planetu" i u Beču

23.03.2017
Najveća međunarodna dobrovoljna akcija, "Sat za našu planetu" (Earth Hour 2017) održaće se 25. marta simboličnim gašenjem rasvete na jedan sat u 20.30 časova, u više od 7.000 gradova sveta, naravno, i u Beču.

U organizaciji Svetskog fonda za prirodu (WWF), ovo je jedanesti put da će se “Sat za našu planetu” obeležiti širom sveta. Od Acropolja, Ejfelovog tornja i najvišljih zgrada na svetu 25. marta 2017. od 20.30 do 21.30 biće ugašena rasveta i na ovaj način podržati akcija koja treba da upozori na rasipanje prirodnih resursa i klimatske promene.

Na jedan sat biće isključena dekorativna rasveta spomenika i zgrada i ustanova širom sveta, a više stotina miliona ljudi , pojedinaca i porodica, u znak solidarnosti, ugasiće sijalice u svojim domovima i preduzećima.

Svi glavni gradovi austrijskih pokrajina, i ove godine učestvuju u akciji , gašenjem rasvete na brojnim znamenitostima i zgradama. 


U Beču će se ugasiti sva svetla u gradskoj skupštini Rathaus-u. I druge bečke ustanove kao što su Wiener Stadthalle, Schönbrunn Palace, Belvedere Palace i toranj Arsenal takođe će u subotu 60 minuta biti u mraku.


Ostale vesti: