• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Za ljubitelje bazena u Beču

20.06.2017
Sunce je konačno ogrejalo, a najbolje je rashladiti se u bazenu. Bečka kupališta spremno dočekuju svoje posetioce.

© Foto: MA 44

Sezona letnjeg kupanja u Beču je počela. Zvanična sezona bečkih otvorenih bazena traje od 2 maja do 17 septembra. Odlazak na bazen ne podrazumeva samo kupanje i izležavanje na suncu, već mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve uzraste: igrališta za decu, odbojka na plaži, vodeni tobogani i igrališta za brojne sportove. Na mnogim bazenima su organizovani namenski kursevi od učenja plivanja do brojnih sportskih kurseva kao što su akva aerobik, gimnastika i još mnogi drugi.

Svih 16 letnjih bazena u Beču otvaraju se u 9 sati ujutru: Laaerbergbad, Hadersdorf-Weidlingauer Bad, Kongreßbad, Schafbergbad, Krapfenwaldlbad, Angelibad, Alte Donau, Gänsehäufel, Höpflerbad , Liesinger Bad, Simmeringer Bad, Theresienbad, Hietzinger Bad, Ottakringer Bad, Döblinger Bad i Großfeldsiedlungsbad.

Krapfenwaldbad se zbog jedinstvenog okruženja i veličanstvenog pogleda ubraja u najpopularnija bečka kupališta, a nalazi se na uzvišici u šumi crnog bora između Grinzinga i Kahlenberga. U ovom bazenu otvoreno je i jedno od prvih posebno odvojenih mesta za nudističko kupanje. Ništa manje popularan nije ni Schafbergbad čije je otvaranje 1973. bila najava epohe bazena s brojnim zabavnim sadržajima.

Najveći i najpopularniji otvoreni bazen u Beču je Gänsehäufel, ostrvo na Starom Dunavu, nastao regulacijom toka Dunava. Do danas je Gänsehäufel sa svojih 3.500 stabala ostao jedinstveno prirodno kupalište. Na površini od 330.000 kvadratnih metara i s prirodnom plažom dužine 1.200 metara na Starom Dunavu nudi plažu za kupanje kao i najmodernije bazene.

Vodeni raj za decu – Vodena igrališta

U Beču postoje ukupno 6 takozvanih vodenih igrališta za decu koja pružaju nezaboravan provod za mališane. Za razliku od bazena gde deca uglavnom plivaju ,na vodenim igralištima mališani mogu eksperimentisati sa vodom: „zaustaviti“ tok reke, „igrati se“ sa vodopadom, prelaziti preko visećeg mosta dugog 15 metara, ploviti brodićima i prskati se do mile volje. Osim posebnih zona za decu neplivače, postoje kabine za presvlačenje sa toaletima, a organizovano je i profesionalno čuvanje dece. Dva najveća vodena igrališta za decu se nalaze na Donauinsel-u i na Wienerberg-u kod „vodene kule“.


Kućni ljubimci

Za sve vlasnike pasa u Beču postoje dve mogućnost da na kupanje odu zajedno sa kućnim ljubimcima. Prva plaža za pse „Hundestrand Nord“ nalazi se na poznatom bečkom ostrvu Donauinsel između mostova Floridsdorfer Brücke i Nordbrücke i to na 15-om kilometru ostrva. Druga plaža za kućne ljubimce „Hundestrand Süd“ nalazi se na levoj obali Dunava između Stadlauer Ostbahnbrücke i Praterbrücke. Obe plaže sa dodatnim specijalnim zonama za pse obeležene su tablama koje označavaju početak i kraj zone za pse. Više o bazenima i kupalištima u Beču možete pročitati na zvaničnom sajtu grada Beča.

Ostale vesti: