• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

3. Dečiji muzički festival „Zlatna pčela“ u Beču

03.05.2017
Udruženje A:KULTURA iz Beča vas poziva na dečiji muzički festival „Zlatna pčela“ koji će biti održan u subotu 6. maja 2017. Festival je namenjen deci i mladima uzrasta do 18 godina, a posednji rok za prijavu učesnika je 4. maj. 2017. Više detalja u tekstu.

Članovi udruženja A:KULTURA iz Beča organizovali su već dva uspešna dečija muzička festivala "Zlatna pčela", gde su učestvovali deca i mladi koji pohađaju muzičku školu ili imaju privatne profesionalne pedagoge. Zastupljeni su instrumenti: violina, klavir, harmonika i ostali.
Festival je namenjen deci uzrasta do 18 godina, a namera organizatora je da okupi decu soliste iz Beča, kao i njihove profesore i roditelje. Cilj festivala „Zlatna pčela“ je da populariše dečije muzičko stvaralaštvo.

Kao i predhodih godinaza,treći po redu, muzički festival za decu i mlade talente iz Beča „Zlatna pčela“, vlada veliko interesovanje, a posednji rok za prijavu učesnika je 4. maj. 2017.
Prijave na office@akulturavienna.com ili broju telefona 0660 488 0039 (Milorad Samardžija)
Pozvani su i svi zainteresovani da budu u publici i prisustvuju ovom lepom muzičkom i umetničkom događaju.

Program:

1. deo: mlađi učesnici do 18 godina – učenici muzičkih škola ili pripremljeni od strane profesionalnih muzičkih pedagoga.

2. deo: muzički pedagozi i budući muzički pedagozi odnosno studenti muzike – nastupiće sa posebnim programom koji je prilagođen uzrastu i ciljnoj grupi. Popularna klasika, popularni džez, etno džez poznata ili prepoznatljiva dela u ličnoj obradi i umetničkom doživljaju.

3. deo: muzičko i umetničko iznenađenje – gosti večeri.Od 14.00 besplatna degustacija meda i proizvoda od meda za djecu i odrasle.

Kada: 06.05. u 17:00h
Gde: Veranstaltungszentrum Rudolfsheim- Fünfhsus, Schwendergasse 41, 1150 Wien
Info: www.akulturavienna.com

 2017., dijaspora.tv, Beč

 

Ostale vesti: