• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

3. Dečiji muzički festival „Zlatna pčela“ u Beču

03.05.2017
Udruženje A:KULTURA iz Beča vas poziva na dečiji muzički festival „Zlatna pčela“ koji će biti održan u subotu 6. maja 2017. Festival je namenjen deci i mladima uzrasta do 18 godina, a posednji rok za prijavu učesnika je 4. maj. 2017. Više detalja u tekstu.

Članovi udruženja A:KULTURA iz Beča organizovali su već dva uspešna dečija muzička festivala "Zlatna pčela", gde su učestvovali deca i mladi koji pohađaju muzičku školu ili imaju privatne profesionalne pedagoge. Zastupljeni su instrumenti: violina, klavir, harmonika i ostali.
Festival je namenjen deci uzrasta do 18 godina, a namera organizatora je da okupi decu soliste iz Beča, kao i njihove profesore i roditelje. Cilj festivala „Zlatna pčela“ je da populariše dečije muzičko stvaralaštvo.

Kao i predhodih godinaza,treći po redu, muzički festival za decu i mlade talente iz Beča „Zlatna pčela“, vlada veliko interesovanje, a posednji rok za prijavu učesnika je 4. maj. 2017.
Prijave na office@akulturavienna.com ili broju telefona 0660 488 0039 (Milorad Samardžija)
Pozvani su i svi zainteresovani da budu u publici i prisustvuju ovom lepom muzičkom i umetničkom događaju.

Program:

1. deo: mlađi učesnici do 18 godina – učenici muzičkih škola ili pripremljeni od strane profesionalnih muzičkih pedagoga.

2. deo: muzički pedagozi i budući muzički pedagozi odnosno studenti muzike – nastupiće sa posebnim programom koji je prilagođen uzrastu i ciljnoj grupi. Popularna klasika, popularni džez, etno džez poznata ili prepoznatljiva dela u ličnoj obradi i umetničkom doživljaju.

3. deo: muzičko i umetničko iznenađenje – gosti večeri.Od 14.00 besplatna degustacija meda i proizvoda od meda za djecu i odrasle.

Kada: 06.05. u 17:00h
Gde: Veranstaltungszentrum Rudolfsheim- Fünfhsus, Schwendergasse 41, 1150 Wien
Info: www.akulturavienna.com

 2017., dijaspora.tv, Beč

 

Ostale vesti: