• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Besplatan pregled Vašeg bicikla na Dunavskom kanalu

07.07.2017
Da li je vaš bicikl u top stanju možete besplatno proveriti na punktovima koji se ovog leta nalaze na Dunavskom kanalu u srcu Beča.

(c) Fahrrad Wien

U Beču je leto i vreme za vožnju bicikla do bazena, bioskopa, prijatelja ili samo radi rekreacije. Bicikl kao prevozno sredstvo je jedan od omljenijih načina kretanja Bečlija. Stoga je od velike važnost da Vaš bickl ispunjava sve kriterijume za sigurnu vožnju, a to možete besplatno proveriti zahvaljujući „Fahrrad Wien“ koji pripada agenciji za mobilitet grada Beča.

Fahrrad Wien već godinama nudi svoj besplatan servis u improvizovanim radionicama na mnogim lokacijama u gradu. Ovog leta glavno mesto susreta biciklista je na šetalištu - Dunavskom kanalu. Osim besplatnog pregleda Vašeg bicikla možete uživati i u raznovrsnom programu koji je osmišljen za ovu priliku. Skoro svakog dana na Dunavskom kanalu u ve‚ernjim satima mo'ete pregledati svoj bicikl i ujedno uzivati u provodu. Servis se nalazi pored lokala Adria i Salztorbrücke na strani drugog bečkog bezirka.

 Procedura besplatne kontrole je veoma laka: bicikl samo predate stručnjacima Fahrrad Wien-a na jednom od punktova i posle kratkog vremena već možete podići vaš bicikl. Ukoliko je u pitanju lakši kvar, Fahrrad Wien će vam to i popraviti. Ukoliko je potrebna veća popravka takođe će vas uputiti kod majstora koji će to popraviti.

Akcija traje tokom čitavog leta a ekipa Fahrrad Wien imaće svoje štandova na mestima kao što su: ulazi bazena, open-air bioskopi i slično, a gde i kada tačno, možete se informisati na zvaničnom sajtu Fahrrad-Wien.

Ostale vesti: