• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Informativno veče: Obrazovanje, zaposlenje i profesija u Austriji

08.06.2017
U organizaciji Austrijskog fonda za integraciju i Bečke privredne komore 20. juna 2017. sa početkom u 18:30 sati, održaće se informativno veče na raznovrsne teme koje se odnose na zaposlenje, profesiju i ispravan odabir škole za učenike. Ulaz je besplatan.

 • Želite da saznate kako možete naći posao u Austriji ili kako da postanete poslovno samostalni?
 • Želite da dobijete informacije o dodatnom obrazovanju u Austriji?
 • Potrebne su Vam informacije o mogućnostima priznavanja Vaših diploma u Austriji?
 • Želite da saznate koje obrazovanje je najpogodnijeposle osnovne škole za vaše dete?

Na ova i još mnoga druga pitanja možete dobiti odgovore ako prisustvujete informativnoj manifestaciji na kojoj će biti reči  o radu, zapošljavanju i obrazovanju u Austriji. Stručnjaci i savetnici Vam stoje na raspolaganju za sve informacija koje su u vezi sa ovim temama.

Informativno veče je u organizaciji  Austrijskog fonda za integraciju i Bečke privredne komore.

Ulaz slobodan.

Datum: 20. Juni 2017 
Vreme: 18:30 - 20:00
Mesto: Intgerationszentrum Wien
Adresa: Integrationszentrum, 1030 Wien, Landstraßer Hauptstr. 26

Prijava dolaska

Facebook događaj 

Ostale vesti: