• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Informativno veče: Obrazovanje, zaposlenje i profesija u Austriji

08.06.2017
U organizaciji Austrijskog fonda za integraciju i Bečke privredne komore 20. juna 2017. sa početkom u 18:30 sati, održaće se informativno veče na raznovrsne teme koje se odnose na zaposlenje, profesiju i ispravan odabir škole za učenike. Ulaz je besplatan.

 • Želite da saznate kako možete naći posao u Austriji ili kako da postanete poslovno samostalni?
 • Želite da dobijete informacije o dodatnom obrazovanju u Austriji?
 • Potrebne su Vam informacije o mogućnostima priznavanja Vaših diploma u Austriji?
 • Želite da saznate koje obrazovanje je najpogodnijeposle osnovne škole za vaše dete?

Na ova i još mnoga druga pitanja možete dobiti odgovore ako prisustvujete informativnoj manifestaciji na kojoj će biti reči  o radu, zapošljavanju i obrazovanju u Austriji. Stručnjaci i savetnici Vam stoje na raspolaganju za sve informacija koje su u vezi sa ovim temama.

Informativno veče je u organizaciji  Austrijskog fonda za integraciju i Bečke privredne komore.

Ulaz slobodan.

Datum: 20. Juni 2017 
Vreme: 18:30 - 20:00
Mesto: Intgerationszentrum Wien
Adresa: Integrationszentrum, 1030 Wien, Landstraßer Hauptstr. 26

Prijava dolaska

Facebook događaj 

Ostale vesti: