• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

LEGO® izložba u SCN šoping centru

16.05.2017
Fascinantne figure od LEGO kockica svi zaintresovani mogu videti od 18. do 31. maja 2017. u SCN šoping centru u Beču. Veliki i mali posetioci osim što mogu razgledati modularne interesantne građevine moći će i da se igraju i da se sami oprobaju u pravljenju figura.

(c) Lego

Od 18 do 31 maja. mali i veliki LEGO avanturisti imaju priliku da vide svetske arhitektonske građevine sačinjene od Lego kockica kao što su otkrivaju u našim arhitektonskih čuda, kao što su Gugenhajmski muzej, Burj Al Arab, Brandenburška kapija i Kip slobode, i istorijsku Saturn raketu visoku deset metara koja je prva poletela na Mesec.

Na LEGO izložbi možete zaviriti i u svetove poput "Viteškog dorca", "drevnog Rima" ili "Sletanja na Mesec 1969." Ovo je prilika da se razgledate, otkrivate, učite ali i sami nesšto napravite od LEGO ko

Naravno, za najmlađe posetioce postoji  mogućnost za decu, da uz pomoć svoje mašte i mladih LEGO dizajnera vežbaju i naprave nešto na osnovu svoje zamisli.

Brojne nagradne igre pružaju mogućnost da se osvoji šoping vaučer SCN-a u vrednosti do 100 evra.

Izložba se održava od 18. do 31. maja 2017. u SCN šoping centru, u toku radnog vremena. Ulaz je besplatan.

Više informacija na sajtu SCN šoping centra.

Kako je nastao Lego?

Lego je vrsta igračaka koja se sastoji od malih plastičnih delova koji se mogu međusobno spajati i razdvajati na jednostavan način. Spajanjem kockica različitih jarkih boja mogu se praviti mnogobrojni oblici.

„Lego“ je skraćenica nastala od dve danske reči „lep godt“, što u prevodu na srpski znači „lepo se igraj“.

Posle godina eksperimentisanja, Lego kockice su 1958. dobile današnji oblik, čvrstinu, kompaktnost i izdržljivost.

 

 

 

Ostale vesti: