• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

LEGO® izložba u SCN šoping centru

16.05.2017
Fascinantne figure od LEGO kockica svi zaintresovani mogu videti od 18. do 31. maja 2017. u SCN šoping centru u Beču. Veliki i mali posetioci osim što mogu razgledati modularne interesantne građevine moći će i da se igraju i da se sami oprobaju u pravljenju figura.

(c) Lego

Od 18 do 31 maja. mali i veliki LEGO avanturisti imaju priliku da vide svetske arhitektonske građevine sačinjene od Lego kockica kao što su otkrivaju u našim arhitektonskih čuda, kao što su Gugenhajmski muzej, Burj Al Arab, Brandenburška kapija i Kip slobode, i istorijsku Saturn raketu visoku deset metara koja je prva poletela na Mesec.

Na LEGO izložbi možete zaviriti i u svetove poput "Viteškog dorca", "drevnog Rima" ili "Sletanja na Mesec 1969." Ovo je prilika da se razgledate, otkrivate, učite ali i sami nesšto napravite od LEGO ko

Naravno, za najmlađe posetioce postoji  mogućnost za decu, da uz pomoć svoje mašte i mladih LEGO dizajnera vežbaju i naprave nešto na osnovu svoje zamisli.

Brojne nagradne igre pružaju mogućnost da se osvoji šoping vaučer SCN-a u vrednosti do 100 evra.

Izložba se održava od 18. do 31. maja 2017. u SCN šoping centru, u toku radnog vremena. Ulaz je besplatan.

Više informacija na sajtu SCN šoping centra.

Kako je nastao Lego?

Lego je vrsta igračaka koja se sastoji od malih plastičnih delova koji se mogu međusobno spajati i razdvajati na jednostavan način. Spajanjem kockica različitih jarkih boja mogu se praviti mnogobrojni oblici.

„Lego“ je skraćenica nastala od dve danske reči „lep godt“, što u prevodu na srpski znači „lepo se igraj“.

Posle godina eksperimentisanja, Lego kockice su 1958. dobile današnji oblik, čvrstinu, kompaktnost i izdržljivost.

 

 

 

Ostale vesti: