• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Life Ball 2017. u Beču

24.05.2017
Jedna od najvećih humanitarnih manifestacija na svetu posvećena obolelima od AIDS-a - „Life Ball“ ove godine će biti održan 10. juna 2017. godine u skupštini grada Beča pod nazivom „Life Ball Next Generation“. Moto ovogodišnjeg bala glasi „Recognize the Danger“ – samo ukoliko se suočimo sa bolešću, možemo da reagujemo pravovremeno. Očekuju se brojni prominentni gosti iz zemlje i inostranstva.

© Life Ball / Christoph Leder

„Life Ball“, koji se organizuje svake godine u skupštini grada Beča, spada u najveće svetske humanitarne događaje u borbi protiv side i HIV-a. Life Ball organizuje udruženje „AIDS Life“ od 1993. godine i time podržava ne samo borbu protiv side i HIV-a, već i tabua koji prate ovu bolest.

Nakon jednogodišnje pauze organizacija je proširila koncept, pa će pod novim nazivom „Life+“ raditi na podizanju svesti o ovoj bolesti tokom cele godine. Cilj nije samo promovisanje bala, već postizanje rezultata u borbi protiv side i HIV-a kroz reklamne kampanje, informisanje o bolesti i organizovanje radionica.

Cilj kampanje jeste da motiviše ljude da se testiraju i da testiranje na HIV/sidu postane uobičajeno kao poznavanje sopstvene krvne grupe. Na taj način će se  sprečiti  širenje bolesti.

Na poslednjem balu koji je održan 2015. godine prikupljene su donacije u iznosu od 2,3 miliona evra za nacionalne i internacionalne projekte pomoći.

Više informacija na zvaničnom sajtu Life Ball-a 

Izvor: EuroComPr 

2017. Dijaspora Tv, Beč 

Reportaža: Dijaspora TV 2013 (Okto TV, TV Pink Plus - LIFE BALL 2013 Vienna


Ostale vesti: