• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Life Ball 2017. u Beču

24.05.2017
Jedna od najvećih humanitarnih manifestacija na svetu posvećena obolelima od AIDS-a - „Life Ball“ ove godine će biti održan 10. juna 2017. godine u skupštini grada Beča pod nazivom „Life Ball Next Generation“. Moto ovogodišnjeg bala glasi „Recognize the Danger“ – samo ukoliko se suočimo sa bolešću, možemo da reagujemo pravovremeno. Očekuju se brojni prominentni gosti iz zemlje i inostranstva.

© Life Ball / Christoph Leder

„Life Ball“, koji se organizuje svake godine u skupštini grada Beča, spada u najveće svetske humanitarne događaje u borbi protiv side i HIV-a. Life Ball organizuje udruženje „AIDS Life“ od 1993. godine i time podržava ne samo borbu protiv side i HIV-a, već i tabua koji prate ovu bolest.

Nakon jednogodišnje pauze organizacija je proširila koncept, pa će pod novim nazivom „Life+“ raditi na podizanju svesti o ovoj bolesti tokom cele godine. Cilj nije samo promovisanje bala, već postizanje rezultata u borbi protiv side i HIV-a kroz reklamne kampanje, informisanje o bolesti i organizovanje radionica.

Cilj kampanje jeste da motiviše ljude da se testiraju i da testiranje na HIV/sidu postane uobičajeno kao poznavanje sopstvene krvne grupe. Na taj način će se  sprečiti  širenje bolesti.

Na poslednjem balu koji je održan 2015. godine prikupljene su donacije u iznosu od 2,3 miliona evra za nacionalne i internacionalne projekte pomoći.

Više informacija na zvaničnom sajtu Life Ball-a 

Izvor: EuroComPr 

2017. Dijaspora Tv, Beč 

Reportaža: Dijaspora TV 2013 (Okto TV, TV Pink Plus - LIFE BALL 2013 Vienna


Ostale vesti: