• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Sajam „Posao. Dete. Obrazovanje“

08.05.2017
Sajam “Posao, beba i obrazovanje” posvećen je osobama koje žele da se nakon porodiljskog odsustva vrate u poslovni svet. Na sajmu svoje štandove imaće sve najvažnije institucije i savetovalište grada Beča, od kojih na licu mesta možete dobiti brojne informacije i savete.

Roditelji, koji žele da se nakon porodiljskog odsustva vrate u poslovni svet, često se suočavaju sa pitanjima: “Šta me očekuje pri povratku na tržište rada?” ili “Koje su mogućnosti za čuvanje deteta u Beču?” ‘’Kako se mogu dodatno obrazovati u toku porodiljskog odsustva?’’. Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, kao i korisne savete i važne informacije posetioci će dobiti na ovogodišnjem sajmu “Posao, beba i obrazovanje” koji se ove godine održava 11. i 12. maja u obrazovnom centru Radničke komore Beča.

Posetioci ovom prilikom mogu besplatno učestvovati u mini-kursevima i radionicama, čije su glavne teme prijava za posao i poslovne perspektive nakon porodiljskog odsustva.
Tokom sajma obezbeđeno je čuvanje dece, kako bi majke na miru mogle da se informišu na štandovima.

Sajam “Posao, beba i obrazovanje”

Kad: 11. i 12. maj 2017. godina od 8:30 do 14:00 h
Gde: Bildungszentrum der AK Wien, Theresianumgasse 16-18, 1040 Wien
Ulaz je besplatan.

U jednoj od Dijaspore Uživo, koja se emituje na OktoTV-u i PinkPlus-u, izveštavali smo o BBB-sajmu, pogledajte reportažu.

Više informacija na zvaničnom sajtu Radničke komore

2017., dijaspora, Beč

 

 


Ostale vesti: