• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Sajam „Posao. Dete. Obrazovanje“

08.05.2017
Sajam “Posao, beba i obrazovanje” posvećen je osobama koje žele da se nakon porodiljskog odsustva vrate u poslovni svet. Na sajmu svoje štandove imaće sve najvažnije institucije i savetovalište grada Beča, od kojih na licu mesta možete dobiti brojne informacije i savete.

Roditelji, koji žele da se nakon porodiljskog odsustva vrate u poslovni svet, često se suočavaju sa pitanjima: “Šta me očekuje pri povratku na tržište rada?” ili “Koje su mogućnosti za čuvanje deteta u Beču?” ‘’Kako se mogu dodatno obrazovati u toku porodiljskog odsustva?’’. Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, kao i korisne savete i važne informacije posetioci će dobiti na ovogodišnjem sajmu “Posao, beba i obrazovanje” koji se ove godine održava 11. i 12. maja u obrazovnom centru Radničke komore Beča.

Posetioci ovom prilikom mogu besplatno učestvovati u mini-kursevima i radionicama, čije su glavne teme prijava za posao i poslovne perspektive nakon porodiljskog odsustva.
Tokom sajma obezbeđeno je čuvanje dece, kako bi majke na miru mogle da se informišu na štandovima.

Sajam “Posao, beba i obrazovanje”

Kad: 11. i 12. maj 2017. godina od 8:30 do 14:00 h
Gde: Bildungszentrum der AK Wien, Theresianumgasse 16-18, 1040 Wien
Ulaz je besplatan.

U jednoj od Dijaspore Uživo, koja se emituje na OktoTV-u i PinkPlus-u, izveštavali smo o BBB-sajmu, pogledajte reportažu.

Više informacija na zvaničnom sajtu Radničke komore

2017., dijaspora, Beč

 

 


Ostale vesti: