• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Nova emisija „Dijaspora uživo“

17.04.2015
Premijeru nove emisije „Dijaspora uživo“ možete pogledati na televiziji OKTO-TV u petak, 17. aprila, u 20:05 sati, i na programu Pink Plus u nedelju, 19. aprila, u 12:00 sati. Urednica i voditeljka Vesna Dimitrijević i ovog puta pripremila je zanimljivu emisiju sa puno interesantnih gostiju.

Prvi gost je gospodin Zoran Kalabić, direktor „ERA 4M Immobilien“, već šest godina za redom najuspešnije kompanije za posredovanje i promet nekretnina u Austriji. Zoran će našim gledaocima, kao ekspert iz ove oblasti, dati informacije i savete na teme izdavanja, kupovine i ulaganja u nekretnine.

O novom projektu grada Beča i Gradskog muzeja Beč, „Sakupljati migraciju“, govori istoričar, gospodin Ljubomir Bratić. S tim u vezi naš gost je zadužen za prikupljanje izložbenog materijala koji govori o migraciji naroda sa prostora Zapadnog Balkana.

U Austriji se već 33 godine organizuje tradicionalna Smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji. Ovom prilikom najavićemo smotru koja će se održati u subotu, 25. aprila sa početkom u 13 časova u 10. bečkom okrugu. O programu i organizaciji ovogodišnje smotre, govori predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, Borislav Kapetanović.
U nastavku emisije gostuju predsednik  ženskog fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, Sveta Mirković i pevačica Ivana Jordan. Tema je donatorski koncert za pomoć ženskom timu "Crvene zvezde", koji je će se uskoro održati u Beču. Sličan koncert je održan u Beogradu gde su se smenjivali glumci i pevači, a publiku su zabavljali Jova Radovanović, Ivan Bekjarev, mlada glumačka ekipa iz filma "Montevideo", pevači Bora Đorđević, Bajaga, Leontina i mnogi drugi.

U emisija „Dijaspora uživo“ predstaviće se škola fudbala „Kick it like Niki” koja postoji oko 2 godine i ima između 70 i 80 dece različitog uzrasta. Pojedina deca koja su ovde trenirala sada igraju za Real Madrid, Bayern München, Austria Wien, Rapid Wien I druge. Trener Nikica Pavlek, kao tvorac ideje i osnivač ove škole fudbala za decu, priča o programu i tehnikama koje prenosi na mlade igrače. Zajedno sa njim u emisiji biće najmlađi fudbaleri škole „Kick it like Niki”, Andreja i Luka.

Profesionalni gitarista Vlada Blum će ovom prilikom govoriti o svojoj karijeri na austrijskoj muzičkoj sceni i podeliti sa gledaocima još mnogo zanimljivih iskustava iz profesionalnog života.
Za sam kraj emisije Vlada Blum će odsvirati nešto zanimljivo iz svog repertoara, a nakon toga gledaoce očekuju najave najzanimljivih događaja koji nam predstoje u Beču.

Premijeru nove emisije „Dijaspora uživo“ možete pogledati na televiziji OKTO-TV u petak, 17. aprila, u 20:05 sati, i na programu Pink Plus u nedelju, 19. aprila, u 12:00 sati. Urednica i voditeljka emisije Vesna Dimitrijević.

Ostale vesti: