• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Nova emisija „Dijaspora uživo“

17.04.2015
Premijeru nove emisije „Dijaspora uživo“ možete pogledati na televiziji OKTO-TV u petak, 17. aprila, u 20:05 sati, i na programu Pink Plus u nedelju, 19. aprila, u 12:00 sati. Urednica i voditeljka Vesna Dimitrijević i ovog puta pripremila je zanimljivu emisiju sa puno interesantnih gostiju.

Prvi gost je gospodin Zoran Kalabić, direktor „ERA 4M Immobilien“, već šest godina za redom najuspešnije kompanije za posredovanje i promet nekretnina u Austriji. Zoran će našim gledaocima, kao ekspert iz ove oblasti, dati informacije i savete na teme izdavanja, kupovine i ulaganja u nekretnine.

O novom projektu grada Beča i Gradskog muzeja Beč, „Sakupljati migraciju“, govori istoričar, gospodin Ljubomir Bratić. S tim u vezi naš gost je zadužen za prikupljanje izložbenog materijala koji govori o migraciji naroda sa prostora Zapadnog Balkana.

U Austriji se već 33 godine organizuje tradicionalna Smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji. Ovom prilikom najavićemo smotru koja će se održati u subotu, 25. aprila sa početkom u 13 časova u 10. bečkom okrugu. O programu i organizaciji ovogodišnje smotre, govori predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, Borislav Kapetanović.
U nastavku emisije gostuju predsednik  ženskog fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, Sveta Mirković i pevačica Ivana Jordan. Tema je donatorski koncert za pomoć ženskom timu "Crvene zvezde", koji je će se uskoro održati u Beču. Sličan koncert je održan u Beogradu gde su se smenjivali glumci i pevači, a publiku su zabavljali Jova Radovanović, Ivan Bekjarev, mlada glumačka ekipa iz filma "Montevideo", pevači Bora Đorđević, Bajaga, Leontina i mnogi drugi.

U emisija „Dijaspora uživo“ predstaviće se škola fudbala „Kick it like Niki” koja postoji oko 2 godine i ima između 70 i 80 dece različitog uzrasta. Pojedina deca koja su ovde trenirala sada igraju za Real Madrid, Bayern München, Austria Wien, Rapid Wien I druge. Trener Nikica Pavlek, kao tvorac ideje i osnivač ove škole fudbala za decu, priča o programu i tehnikama koje prenosi na mlade igrače. Zajedno sa njim u emisiji biće najmlađi fudbaleri škole „Kick it like Niki”, Andreja i Luka.

Profesionalni gitarista Vlada Blum će ovom prilikom govoriti o svojoj karijeri na austrijskoj muzičkoj sceni i podeliti sa gledaocima još mnogo zanimljivih iskustava iz profesionalnog života.
Za sam kraj emisije Vlada Blum će odsvirati nešto zanimljivo iz svog repertoara, a nakon toga gledaoce očekuju najave najzanimljivih događaja koji nam predstoje u Beču.

Premijeru nove emisije „Dijaspora uživo“ možete pogledati na televiziji OKTO-TV u petak, 17. aprila, u 20:05 sati, i na programu Pink Plus u nedelju, 19. aprila, u 12:00 sati. Urednica i voditeljka emisije Vesna Dimitrijević.

Ostale vesti: