• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Karte za utakmicu Srbija - Austrija u prodaji

19.05.2017
Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

Brojni ljubitelji fudbala imaju mnogo razloga da dođu na stadion Ernst Hapel 6. oktobra 2017. i podrže nacionalnalne timove Austrije i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za ovu utakmicu, kao i aza utakmicu selekcija Austrije i Gruzije, koja je zakazana za 5. septembar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

Srbija je na čelu "D" grupe evropskih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. Fudbaleri Srbije su na beogradskom stadionu "Rajko Mitić" pobedili Austriju, rezultatom 3:2 tako da se očekuje veoma teška i zanimljiva utakmica za oba tima.

Više informancija u vezi karata za meč Austrija - Srbija možete pročitati na zvaničnom sajtu Austrijskog fudbalskog saveza.

U grupi D se osim Austrije i Srbije nalaze još Vels, Republika Irska, Moldavija i Gruzija. 

Reprezentacija Srbije 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu igra sa Velsom meč 6. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, utakmica počinje u 20:45 časova.

Reportaža emisija Dijaspora uživo, Pink Plus, Okto TV
Utakmica Austrija- Srbija 2008.

 

 

 

 


Ostale vesti: