• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Karte za utakmicu Srbija - Austrija u prodaji

19.05.2017
Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

Brojni ljubitelji fudbala imaju mnogo razloga da dođu na stadion Ernst Hapel 6. oktobra 2017. i podrže nacionalnalne timove Austrije i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za ovu utakmicu, kao i aza utakmicu selekcija Austrije i Gruzije, koja je zakazana za 5. septembar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

Srbija je na čelu "D" grupe evropskih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. Fudbaleri Srbije su na beogradskom stadionu "Rajko Mitić" pobedili Austriju, rezultatom 3:2 tako da se očekuje veoma teška i zanimljiva utakmica za oba tima.

Više informancija u vezi karata za meč Austrija - Srbija možete pročitati na zvaničnom sajtu Austrijskog fudbalskog saveza.

U grupi D se osim Austrije i Srbije nalaze još Vels, Republika Irska, Moldavija i Gruzija. 

Reprezentacija Srbije 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu igra sa Velsom meč 6. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, utakmica počinje u 20:45 časova.

Reportaža emisija Dijaspora uživo, Pink Plus, Okto TV
Utakmica Austrija- Srbija 2008.

 

 

 

 


Ostale vesti: