• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Otvorena nova sezona u sportskom centru Wasserpark u Beču

09.04.2017
Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

Prošle godine su se u sportskom centru „Wasserpark“ odvijali samo treninzi na teniskim terenima, a ostali kapiciteti centra su izgledali zapušteno. Ove godine priča je sasvim drugačija. Osposobljen je veliki fudbalski teren, a pojačanje je stiglo u vidu fudbalskog kluba "FC Vienna 2016."

Na terenima za minigolf treniraju članovi austrijske reprezentacije, a uskoro će biti osposobljen i košarkaški teren. Stolovi za stoni tenis su takođe nabavljeni , tako da je to još jedna mogućnost bavljena sportom na otvorenom, ako se zaputite u sportski centar Wasserpark.

Zaslugom velikih entuzijasta, bivših sportista ali i roditelja i dece, kojima je sport u krvi odlučili su da ovaj već oronuli sportski centar osposobe i dignu ga na nivo da sada može da primi veliki broj sportista profesionalaca, ali i rekreativaca.

 

Dragan Pavlović, bivši fudbaler i predsednik fudbalskog kluba "FC Vienna 2016" ne krije zadovoljstvo što su, svi zajedno, uspeli da urede i otvore ovaj sportski centar u kome su svi dobrodošli.
„Važno je da se naša deca bave sportom, a ne da se okupljaju na ulici. Nije baš lako voditi ovako veliki sportski centar, ali za sad sve funkcioniše besprekorno. Rezultati i uspesi naših klubova uskoro će biti vidljivi. Za razvoj fudbala, u centru će biti otvorena škola fudbala za decu.“ – kaže Dragan Pavlović.

„FC Vienna 2016“ je novo oformljeni fudbalski klub koji će od septembra zaigrati u drugoj austrijskoj ligi. Brojni igrači dolaze iz bečkih klubova i svoje znanje žele da prenesu u svoj novi klub.

Na svečanom otvaranju sezone odigran je fudbalski turnir na kome je učešće uzelo više bečkih ekipa. 

Aktivan tenis u klubu 

Članovi teniskog kluba “ TC Vienna 2013”, a posebno teniserke, imaju zapažene rezultate i takmiče se na državnom nivou u Austriji. Na početku sezone na teniskim terenima zartekli smo veliku gužvu. Smenjuju se profesionalci, rekreativci i deca.
Dalibor Perić, predsednik teniskog kluba “Vienna 2013” je zadovoljan posetom, a rezultati nisu toliko važni, bar ne na prijateljskim mečevima koji su održani na dan otvaranja sezone.


“Danas je bilo važno da se novi članovi upoznaju sa aktivnostima kluba i starijim članovima. U maju, tačnije 13.maja, imaćemo zvaničan upis novih polaznika „škole tenisa“ i već je počelo prijavljivanje. Svi zainteresovani, mogu da dođu i probaju tenis, a mi im stojimo na raspolaganju za sva pitanja“. – kaže Dalibor Perić, koji se dugi niz godina bavi tenisom i biće jedan od više trenera.


Sport i opuštanje u prirodi

Sportski centar „Wasserpark“ se nalazi  u 21. bečkom okrugu u neposrednoj blizini Florisdorferbrucke i raspolaže sa šest spoljna teniska terena, od kojih su tri na pesku, a tri na podlozi od tepiha.  Veliki fudbalski teren i manji za mali fudbal idealni su za iznajmljivanje i organizovanje turnira, sportske škole (fudbala), rekreacije i utakmica. Teniski klub TC Vienna 2013, organizuje i individualne i grupne treninge za sve zainteresovane. 

Stoga, ukoliko želite da pobegnete od stresa i svakodnevnice i želite da se opustite uz sportske aktivnosti ili jednostavno prošetati u prirodi ili popijete kaficu u restoranu, sportski centar „Wasserpark“ je idealno mesto za vas. 

Adresa: Sportzentrum im Wasserpark , Am Hubertusdamm 3, A-1210 Wien

 Za više informacije posetite zvanične internet stranice teniskog kluba "TC Vienna 2013" i fudbalskog kluba „FC Vienna 2016“

 TV REPORTAŽA!


Ostale vesti: