• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Otvorena nova sezona u sportskom centru Wasserpark u Beču

09.04.2017
Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

Prošle godine su se u sportskom centru „Wasserpark“ odvijali samo treninzi na teniskim terenima, a ostali kapiciteti centra su izgledali zapušteno. Ove godine priča je sasvim drugačija. Osposobljen je veliki fudbalski teren, a pojačanje je stiglo u vidu fudbalskog kluba "FC Vienna 2016."

Na terenima za minigolf treniraju članovi austrijske reprezentacije, a uskoro će biti osposobljen i košarkaški teren. Stolovi za stoni tenis su takođe nabavljeni , tako da je to još jedna mogućnost bavljena sportom na otvorenom, ako se zaputite u sportski centar Wasserpark.

Zaslugom velikih entuzijasta, bivših sportista ali i roditelja i dece, kojima je sport u krvi odlučili su da ovaj već oronuli sportski centar osposobe i dignu ga na nivo da sada može da primi veliki broj sportista profesionalaca, ali i rekreativaca.

 

Dragan Pavlović, bivši fudbaler i predsednik fudbalskog kluba "FC Vienna 2016" ne krije zadovoljstvo što su, svi zajedno, uspeli da urede i otvore ovaj sportski centar u kome su svi dobrodošli.
„Važno je da se naša deca bave sportom, a ne da se okupljaju na ulici. Nije baš lako voditi ovako veliki sportski centar, ali za sad sve funkcioniše besprekorno. Rezultati i uspesi naših klubova uskoro će biti vidljivi. Za razvoj fudbala, u centru će biti otvorena škola fudbala za decu.“ – kaže Dragan Pavlović.

„FC Vienna 2016“ je novo oformljeni fudbalski klub koji će od septembra zaigrati u drugoj austrijskoj ligi. Brojni igrači dolaze iz bečkih klubova i svoje znanje žele da prenesu u svoj novi klub.

Na svečanom otvaranju sezone odigran je fudbalski turnir na kome je učešće uzelo više bečkih ekipa. 

Aktivan tenis u klubu 

Članovi teniskog kluba “ TC Vienna 2013”, a posebno teniserke, imaju zapažene rezultate i takmiče se na državnom nivou u Austriji. Na početku sezone na teniskim terenima zartekli smo veliku gužvu. Smenjuju se profesionalci, rekreativci i deca.
Dalibor Perić, predsednik teniskog kluba “Vienna 2013” je zadovoljan posetom, a rezultati nisu toliko važni, bar ne na prijateljskim mečevima koji su održani na dan otvaranja sezone.


“Danas je bilo važno da se novi članovi upoznaju sa aktivnostima kluba i starijim članovima. U maju, tačnije 13.maja, imaćemo zvaničan upis novih polaznika „škole tenisa“ i već je počelo prijavljivanje. Svi zainteresovani, mogu da dođu i probaju tenis, a mi im stojimo na raspolaganju za sva pitanja“. – kaže Dalibor Perić, koji se dugi niz godina bavi tenisom i biće jedan od više trenera.


Sport i opuštanje u prirodi

Sportski centar „Wasserpark“ se nalazi  u 21. bečkom okrugu u neposrednoj blizini Florisdorferbrucke i raspolaže sa šest spoljna teniska terena, od kojih su tri na pesku, a tri na podlozi od tepiha.  Veliki fudbalski teren i manji za mali fudbal idealni su za iznajmljivanje i organizovanje turnira, sportske škole (fudbala), rekreacije i utakmica. Teniski klub TC Vienna 2013, organizuje i individualne i grupne treninge za sve zainteresovane. 

Stoga, ukoliko želite da pobegnete od stresa i svakodnevnice i želite da se opustite uz sportske aktivnosti ili jednostavno prošetati u prirodi ili popijete kaficu u restoranu, sportski centar „Wasserpark“ je idealno mesto za vas. 

Adresa: Sportzentrum im Wasserpark , Am Hubertusdamm 3, A-1210 Wien

 Za više informacije posetite zvanične internet stranice teniskog kluba "TC Vienna 2013" i fudbalskog kluba „FC Vienna 2016“

 TV REPORTAŽA!


Ostale vesti: