• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Koncert letnje noći Bečkih filharmoničara u parku dvorca Šenbrun

12.05.2017
25. maja 2017. godine sa početkom u 20.30 sati Bečki filharmoničari, dirigent Kristof Ešenbah (Christoph Eschenbach) i solistkinja Rene Fleming (Renée) pozivaju na vrhunski muzički užitak, koncert u parku dvorca Šenbrun. Ulaz je besplatan!

(c) FB WienerPhilharmoniker

Na Koncertu letnje noći na otvorenom prostoru u parku dvorca Šenbrun, u četvrtak, 25. maja, Bečki filharmoničari će kao i do sada svirati na najvišem nivou. Neobično je, međutim, da je ulaz na ovaj koncert, koji se priređuje redovno od 2004. godine do danas, besplatan. Čuveni bečki ansambl želi time da posetiocima, kojih će, kako se računa, biti oko 100.000, kao i televizijskoj publici širom sveta, pokloni jedan poseban doživljaj.
Za dirigentskim pultom Koncerta letnje noći će se naći Dirigent Kristof Ešenbah i solistkinja Rene Fleming.

Rezervni termin u slučaju lošeg vremena je 26. maj 2017. godine.

Više na zvaničnom sajtu Koncert letnje noći. 

Ostale vesti: