• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Koncert letnje noći Bečkih filharmoničara u parku dvorca Šenbrun

12.05.2017
25. maja 2017. godine sa početkom u 20.30 sati Bečki filharmoničari, dirigent Kristof Ešenbah (Christoph Eschenbach) i solistkinja Rene Fleming (Renée) pozivaju na vrhunski muzički užitak, koncert u parku dvorca Šenbrun. Ulaz je besplatan!

(c) FB WienerPhilharmoniker

Na Koncertu letnje noći na otvorenom prostoru u parku dvorca Šenbrun, u četvrtak, 25. maja, Bečki filharmoničari će kao i do sada svirati na najvišem nivou. Neobično je, međutim, da je ulaz na ovaj koncert, koji se priređuje redovno od 2004. godine do danas, besplatan. Čuveni bečki ansambl želi time da posetiocima, kojih će, kako se računa, biti oko 100.000, kao i televizijskoj publici širom sveta, pokloni jedan poseban doživljaj.
Za dirigentskim pultom Koncerta letnje noći će se naći Dirigent Kristof Ešenbah i solistkinja Rene Fleming.

Rezervni termin u slučaju lošeg vremena je 26. maj 2017. godine.

Više na zvaničnom sajtu Koncert letnje noći. 

Ostale vesti: