• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

"Dijaspora uživo" - TV premijera 3. april 2015

29.03.2015
Najnovije izdanje emisije "Dijaspora uživo" gledaocima donosi zanimljive ličnosti, reportaže i važne informacije iz grada Beča. Urednica emisije je Vaša omiljena voditeljka Vesna Dimitrijević. Premijerno izdanje možete pogledati u petak, 3. aprila (20:05 h), na austrijskom kanalu Okto TV, i u nedelju, 5. aprila (12:20 h), na satelitskom kanalu Pink Plus.

Emisiju otvaraju gošće Dragana Pavličević Tomić i Tajana Macanović iz Austrijsko-srpskog društva koje će predstaviti manifestaciju Veče za dame pod motom „Uspešne žene srpskog porekla u Austriji“. Ujedno ćemo pozvati naše gledateljke da prisustvuju manifestaciji koja ce se održati 27. maja u Ega Centru.

U nastavku emisije gledaoci će se upoznati sa uspesima jednog mladog sportiste iz Beča. Aleksandar Mraović ima samo 18 godina a već je dvostruki prvak Austrije u super-teškoj kategoriji amaterskog boksa. U emisiju dolazi sa mamom Lidijom koja je i ovoga puta, kao i uvek do sada, velika podrška Aleksandru.

Porodica Mirošnikov je divan primer mešovitog braka, koja sada već ima i novog člana, Kostantina, zvanog Kostja. Ovo je interesantna ljubavna priča između Artjoma Mirošnikova iz Rusije,  i  Marije Lojanice iz Srbije.

Nevena Džaja i Milinko Ametović Beganović najavljuju premijeru predstave "Švabica", koja opisuje život jedne porodice iz Požarevca koja živi u Beču. Njihov sin se zaljubljuje u Švabicu koja je duplo starija od njega i tu se situacija komplikuje. Nevena Džaja je napisala tekst za predstavu i glumi majku, a Milinko Ahmetović glumi zaljubljenog sina.

Osim zanimljivih gostiju u sklopu emisije biće prikazane reportaže o prezentaciji Opatije u Beču, gostovanju AKUD “ Ivo Lola Ribar” iz Beograda i koncertu Zdravka Čolića u Beču.

U Beču nas u narednom periodu očekuju i brojni muzički događaji kao što je koncert Arsena i Matije Dedića u Akcent teatru, humanitarni koncert u organizacije Futurebag na kojoj ce nastupiti Boško Jović i Božo Vrećo, kao i koncert Vlatka Stefanovskog koji ce se održati u  Sagfabrik. O svemu ovom i još mnogo toga saznaćete u novom izdanju emisije “Dijaspora uživo”.

Ostale vesti: