• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

"Dijaspora uživo" - TV premijera 3. april 2015

29.03.2015
Najnovije izdanje emisije "Dijaspora uživo" gledaocima donosi zanimljive ličnosti, reportaže i važne informacije iz grada Beča. Urednica emisije je Vaša omiljena voditeljka Vesna Dimitrijević. Premijerno izdanje možete pogledati u petak, 3. aprila (20:05 h), na austrijskom kanalu Okto TV, i u nedelju, 5. aprila (12:20 h), na satelitskom kanalu Pink Plus.

Emisiju otvaraju gošće Dragana Pavličević Tomić i Tajana Macanović iz Austrijsko-srpskog društva koje će predstaviti manifestaciju Veče za dame pod motom „Uspešne žene srpskog porekla u Austriji“. Ujedno ćemo pozvati naše gledateljke da prisustvuju manifestaciji koja ce se održati 27. maja u Ega Centru.

U nastavku emisije gledaoci će se upoznati sa uspesima jednog mladog sportiste iz Beča. Aleksandar Mraović ima samo 18 godina a već je dvostruki prvak Austrije u super-teškoj kategoriji amaterskog boksa. U emisiju dolazi sa mamom Lidijom koja je i ovoga puta, kao i uvek do sada, velika podrška Aleksandru.

Porodica Mirošnikov je divan primer mešovitog braka, koja sada već ima i novog člana, Kostantina, zvanog Kostja. Ovo je interesantna ljubavna priča između Artjoma Mirošnikova iz Rusije,  i  Marije Lojanice iz Srbije.

Nevena Džaja i Milinko Ametović Beganović najavljuju premijeru predstave "Švabica", koja opisuje život jedne porodice iz Požarevca koja živi u Beču. Njihov sin se zaljubljuje u Švabicu koja je duplo starija od njega i tu se situacija komplikuje. Nevena Džaja je napisala tekst za predstavu i glumi majku, a Milinko Ahmetović glumi zaljubljenog sina.

Osim zanimljivih gostiju u sklopu emisije biće prikazane reportaže o prezentaciji Opatije u Beču, gostovanju AKUD “ Ivo Lola Ribar” iz Beograda i koncertu Zdravka Čolića u Beču.

U Beču nas u narednom periodu očekuju i brojni muzički događaji kao što je koncert Arsena i Matije Dedića u Akcent teatru, humanitarni koncert u organizacije Futurebag na kojoj ce nastupiti Boško Jović i Božo Vrećo, kao i koncert Vlatka Stefanovskog koji ce se održati u  Sagfabrik. O svemu ovom i još mnogo toga saznaćete u novom izdanju emisije “Dijaspora uživo”.

Ostale vesti: