• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Dani otvorenih vrata u muzičkim školama grada Beča

01.05.2017
Muzičke škole Grada Beča nude deci i mladima do navršene 25. godine života celovit sistem muzičkog obrazovanja na bazi aktivnog sviranja. Sve deca i mladi koji žele da upoznaju ponudu muzičkih škola Grada Beča imaju priliku za to u dane otvorenih vrata koji će se održati od 8. do 12. maja 2017. godine.

Preko 5.300 dece i mladih imaju u ovoj školskoj godini mogućnost da u muzičkim školama Grada Beča steknu celovito muzičko obrazovanje na bazi aktivnog sviranja i plesa. Osnova su lično delovanje i lični doživljaj. Cilj je uspostavljanje kreativnog pristupa muzici odnosno plesu u, skladu sa vlastitom ličnošću.

Program „Dani otvorenih vrata“ nudi pregled mogućnosti muzičkog obrazovanja u muzičkim školama Grada Beča. Oni najmanji moći će da se oprobaju u elementarnom muziciranju, a oni koji vole ples moći će da se upoznaju sa igranjem baleta. Posetioci će moći da vide i čuju kako se svira na raznim instrumentima i da se upoznaju sa programom nastave.
Kvalifikovani i iskusni pedagozi škola će odgovarati na pitanja zainteresovanih posetilaca i pružati im sve potrebne savete.
Dani otvorenih vrata muzičkih škola Grada Beča održavaju po drugi put  ove godine i to od 8. do 12. maja 2017. godine. Program za svih 17 škola možete pročitati na zvaničnom sajtu grada Beča.

2017., dijaspora, Beč

Ostale vesti: