• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Bečka policija traži nove službenike

02.05.2017
U četvrtak, 4. maja 2017. godine Bečka policija u saradnji sa Magistratskim odeljenjem 17 - Integracija i diverzitet organizuje veliki informativni skup za mlade ljude doseljeničkog porekla koji se zanimaju za poziv policajca/policajke.

Policajka i policajac u razgovoru sa građankom © BM.I / A. Tuma

Bečka policija u saradnji sa Magistratskim odeljenjem 17 - Integracija i diverzitet organizuje veliki informativni skup pod nazivom "Wien braucht dich" na koju su pozvani svi koji žele da se informišu o eventualnom zapošljavanju u bečkoj policiji.

Manifestacija se održava u četvrtak 4. maja 2017. godine sa početkom u 18:00 časova u velikoj sali VHS Favoriten u 10. becirku, Arthaberplatz 18.

Službenici policije će potencijalnim kandidatima ovom prilikom iscrpno objasniti koji su preduslovi za prijem u policijsku službu, kako se konkuriše i koliko se zarađuje.

Bečka policija je sebi postavila za cilj da ubuduće u službu primi što više mladih iz doseljeničkih porodica i ovo je jedna od brojnih mera u tom pravcu.

Napomena: Pozivaju se mladići i devojke našeg porekla s austrijskim državljanstvom.

2017., dijaspora.tv, BečOstale vesti: