Dijaspora TV i RTS: Pravoslavni Beč i tragovima znamenitih Srba u Beču

17. juna 2019 u 14:01
Preuzmi video

Jedna od  najbrojnijih i najaktivnijih udruženja srpskih studenata u inostranstvu OSSI, ima i svoj ogranak u Beču  OSSI Beč  koji je veoma aktivan i često organizuje i učestvuje u brojnim manifestacijama srpske zajednice u Beču. Jedan od projekata je istorijska šetnja pod nazivom „Tragovima srpskih velikana kroz Beč“.

Ova projekat privukao je velikoi broj studenata, a zanimljivu istorijsku šetnju je vodio jedan od najboljih poznavalaca istorije bečkih Srba, istoričar Zlatan Stojadinović, koji zajedno sa Doz. Mag. Dr. Mihailom Popovićem radi na projektu Pravoslavni Beč.

Istraživački projekat Pravoslavni Beč se bavi  aspektom istorije i sadašnjeg trenutka pravoslavnih hrišćana, a posebno Srpkinja i Srba u Beču. To je digitalni geoportal o istoriji Srba u Beču (1741-1918)” koji se realizuje u okviru Austrijske akademije nauka i koji će biti završen u toku ove godine.

Redakcija portala Dijaspore TV je snimila video materijal i poslala na emitovanje Radio televiziji Srbije (RTS), a prilog je emitovan u emisiji Srbija na vezi.

Redakcija u Beču raspolaže kompletnim tehničkim mogućnostima za snimanje, montažu i proizvodnju video-materijala (emisije, reportaže, dokumentarni, promo-filmovi i reklamni spotovi). Video materijali se mogu koristiti za prezentaciju preko raznih medijskih kanala. Kontaktirajte nas na office@dijaspora.tv

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava