• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • Reč redakcije

  Rođendan Nikole Tesle

  10.07.2017

  Na današnji, dan pre 161 godinu, rodio se Nikola Tesla najveći svetski pronalazač svih vremena. Mada ne u dovoljnoj meri, danas se širom sveta ovaj dan obeležava brojnim manifestacijama. Tesla je rođen u mestu Smiljan u tadašnjoj Austro- Ugarskoj, današnjoj Hrvatskoj, gde je nedavno naša ekipa boravila u memorijalnom centaru Nikola Tesla.

  više
 • Reč redakcije

  Portugalija je pobednik 62. Evrovizije!

  14.05.2017

  Pobednik ovogodišnjeg izbora za "Pesmu Evrovizije" je Portugalija, koju je u Kijevu predstavljao harizmatični Salvador Sobral. Drugo mesto osvojila je Bugarska, slede Moldavija i Belgija.

  više
 • Reč redakcije

  Pravoslavni hrišćani isčekuju Vaskrs

  14.04.2017

  Vernici i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve danas slave Veliki petak, dva dana pre najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, koji ove godine pada u nedelju, 16. aprila. Povodom Vaskrsa će se u svim pravoslavnim crkvama u Beču služiti ponoćna bogosluženja i svečana jutrenja na kojima se uz molitvu i čitanje Jevanđelja objavljuje najveća radost hrišćanskog sveta.

  više
 • Reč redakcije

  Danas je "Dan sreće"!

  20.03.2017

  Sa prvim danom proleća, danas se svuda u svetu obeležava i "Međunarodni dan sreće." Zašto slavimo sreću?

  više
 • Reč redakcije

  Ovako je bilo na Čolinom koncertu u Beču! (VIDEO)

  05.03.2017

  Nekoliko hiljada ljubitelja Zdravkovih pesama je pevalo uglas, plesalo, a na Čoline balade se reagovalo sa puno emocija! A Čola, ko Čola, neprevaziđen, i u top formi.

  više
 • Reč redakcije

  Bili smo na premijeri "Zone Zamfirove - drugi deo"

  06.02.2017

  Proteklog vikenda, u bioskopu UCI Kinowelt Millenium City u Beču, održana je svečana premijera novog filmskog ostvarenja "Zona Zamfirova- drugi deo". Prenosimo vam deo atmosfere i naravno lepe fotografije. Film se nadalje prikazuje na redovnom repertoaru!

  više
 • Reč redakcije

  Novogodišnje odluke

  30.12.2016

  Na kraju stare godine, dolazi vreme i za neke novogodišnje odluke o tome šta ćete promeniti u svom životu.

  više