• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više
 • Reč redakcije

  Rođendan Nikole Tesle

  10.07.2017

  Na današnji, dan pre 161 godinu, rodio se Nikola Tesla najveći svetski pronalazač svih vremena. Mada ne u dovoljnoj meri, danas se širom sveta ovaj dan obeležava brojnim manifestacijama. Tesla je rođen u mestu Smiljan u tadašnjoj Austro- Ugarskoj, današnjoj Hrvatskoj, gde je nedavno naša ekipa boravila u memorijalnom centaru Nikola Tesla.

  više
 • Reč redakcije

  Portugalija je pobednik 62. Evrovizije!

  14.05.2017

  Pobednik ovogodišnjeg izbora za "Pesmu Evrovizije" je Portugalija, koju je u Kijevu predstavljao harizmatični Salvador Sobral. Drugo mesto osvojila je Bugarska, slede Moldavija i Belgija.

  više
 • Reč redakcije

  Pravoslavni hrišćani isčekuju Vaskrs

  14.04.2017

  Vernici i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve danas slave Veliki petak, dva dana pre najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, koji ove godine pada u nedelju, 16. aprila. Povodom Vaskrsa će se u svim pravoslavnim crkvama u Beču služiti ponoćna bogosluženja i svečana jutrenja na kojima se uz molitvu i čitanje Jevanđelja objavljuje najveća radost hrišćanskog sveta.

  više
 • Reč redakcije

  Danas je "Dan sreće"!

  20.03.2017

  Sa prvim danom proleća, danas se svuda u svetu obeležava i "Međunarodni dan sreće." Zašto slavimo sreću?

  više
 • Reč redakcije

  Ovako je bilo na Čolinom koncertu u Beču! (VIDEO)

  05.03.2017

  Nekoliko hiljada ljubitelja Zdravkovih pesama je pevalo uglas, plesalo, a na Čoline balade se reagovalo sa puno emocija! A Čola, ko Čola, neprevaziđen, i u top formi.

  više
 • Reč redakcije

  Bili smo na premijeri "Zone Zamfirove - drugi deo"

  06.02.2017

  Proteklog vikenda, u bioskopu UCI Kinowelt Millenium City u Beču, održana je svečana premijera novog filmskog ostvarenja "Zona Zamfirova- drugi deo". Prenosimo vam deo atmosfere i naravno lepe fotografije. Film se nadalje prikazuje na redovnom repertoaru!

  više
 • Reč redakcije

  Novogodišnje odluke

  30.12.2016

  Na kraju stare godine, dolazi vreme i za neke novogodišnje odluke o tome šta ćete promeniti u svom životu.

  više