• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Učestvujte!

Oblikujte i Vi sa nama portal Dijaspora.tv!

www.dijaspora.tv je multimedijalni internet portal koji se bavi promovisanjem uloge doseljenika u austrijskom društvu. Želimo da informišemo širu javnost o njihovom jeziku, običajima, kulturi i aktivnostima, i time podstaknemo celo austrijsko društvo na dijalog. Za to ste nam potrebni i Vi! Ukoliko imate zanimljivu priču ili mišljenje o nekoj temi koje želite da podelite sa svima na našem portalu, javite nam se. Dijaspora.tv želi da čuje vaše mišljenje. Predloge tema i tekstove šaljite na adresu office[at]dijaspora.tv.

Dijaspora.tv promoviše Vaše aktivnosti

Dijaspora.tv je posvećena promociji interkulturalnog dijaloga. To je obiman zadatak u kojem učestvuju mnogi ljudi i organizacije u Austriji koje Dijaspora.tv aktivno podržava. Ukoliko planirate projekat ili događaj kulturnog, humanitarnog, obrazovnog ili društvenog karaktera Dijaspora.tv će rado biti Vaš medijski pokrovitelj. Pozivamo Vas da nam se obratite sa predlozima i opisom Vaših aktivnosti na adresu office[at]dijaspora.tv.

Postanite član Dijaspora Media

Dijaspora Media je platforma za interkulturalnu komunikaciju. Naš cilj je što bolja i temeljitija integracija. Naši ideali su tolerancija, raznolikost i multikulturalnost u svim sferama a posebno medijskim aktivnostima. Ukoliko ste inspirisani i voljni i pronalazite se u ovom važnom zadatku postanite član našeg udruženja.

office@dijaspora.tv