Poznati šoping centar Donau Zentrum ponovo radi posle požara

13. mar 2019 u 13:12

Donauzentrum, najveći tržni centar u Beču, ponovo radi normalno jer požar, koji je izbio u subotu, nije ostavio velike posledice.

(c) Facebook Donauzentrum

U subotu, u ranim jutarnjim časovima, izbio je požar u tržnom centru „Donauzentrum“ u 22. bečkom becirku. Alarmirane su sve raspoložive snage bečke vatrogasne službe, tako da se oko 200 vatrogasaca sa 27 vozila u vrlo kratkom roku našlo na licu mesta i počelo sa gašenjem požara koji je izbio u krovnoj konstrukciji. Oko podne požar je bio pod kontrolom, tako da je uveče, posle 11 sati borbe sa vatrenom stihijom, došla vest da je požar ugašen.

 

Već u ponedeljak ponovo otvoren za posetioce

Već u ponedeljak tržni centar je mogao opet da nastavi sa radom. Od posledica požara, za koji se pretpostavlja da je izbio zbog građevinskih radova, pogođene su samo 4 prodavnice. Tu je, pre svega, reč o šteti  od vode za gašenje. Osim toga, prodavnice tekstilne robe proveravaju da li moraju da zamene neke kolekcije zbog uticaja dima.

Broj posetilaca je, prema izjavi predstavnica centra, u ponedeljak bio „kao i obično“ i nije se razlikovao od drugih dana.

Za sada se još ne može reći koliku je štetu prouzrokovao ovaj požar. U svakom slučaju šteta koju su prouzrokovali požar i gašenje su, barem u samom trgovačkom centru, manji nego što se strahovalo, ali još nije poznato koliko će od ukupne štete biti nadoknađeno od strane osiguravajućih kuća.

Bilo je to najveće angažovanje bečke vatrogasne službe u gašenju požara u gradu u posledne tri godine.

 

Najveći tržni centar u Beču, a drugi u Austriji

Donauzentrum  je otvoren 1975. godine i do sada je više puta proširivan i dograđivan. Dolaskom linije U1 do centra, on je postao još atraktivniji i za kupce iz drugih delova grada.

On je sa ukupnom površinom za iznajmljivanje od gotovo 133.000 kvadratnih metara, oko 3.000 zaposlenih,  260 prodavnica i oko 19 miliona posetilaca godišnje  najveći tržni centar u Beču, a posle centra Shoping City Süd – drugi u Austriji.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 
MTEL AUSTRIA: Novo prodajno mesto u Donau Zentrum-u

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava