Zbogom Staroj, pozdrav Novoj Godini!

31. dec 2013 u 15:40

Dragi naši, kako se bliži kraj još jedne godine, nema boljeg trenutka od ovog da stanemo i saberemo misli i da se prisetimo svega što smo napravili i proživeli u poslednjih 365 dana.

„Rastemo i razvijamo se“ – to su reči koje bi najkraće opisale ovu našu godinu na izmaku. Redakcija Dijaspora TV koja stoji iza vaše drage emisije i portala, uistinu je mnogo toga napravila 2013 godine. Upijali smo nova znanja, delili ih sa Vama, napravili brojne emisije i reportaže. U septembru smo pokrenuli novi portal www.dijaspora.tv tako da nam je i pisana reč bila veoma bitna proteklih meseci. U svakoj vrsti komunikacije sa Vama smo istinski uživali. Verujemo da je stalno usavršavanje i napredovanje važno za svakog pojedinca, ali i društvo u celini. Upravo takav stav je naš najjači pokretač.

Šta smo sve napravili ove godine
Najvažniji projekt svakako je bilo pokretanje portala dijaspora.tv Dugo smo radili na njemu i baš smo ponosni kako je ispao. Bilo je to vredno iskustvo budući da nam je to bio prvi projekt takvog tipa. Sarađivali smo tokom cele godine i sa gradom Bečom kao i sa mnogim važnim institucijama i organizacijama sve sa ciljem da Vama pružimo najvažnije informacije i novosti na maternjem jeziku.
Želimo da i u 2014.-toj napredujemo i pružimo Vam još više nego u predhodnoj godini.Trenutno je u toku projekt o kojem ćete uskoro više pročitati i na našem portalu.
Glavni naš zadatak je bio sa jedne strane, pokazivanje raznolikosti, raznovrsnosti, pluraliteta a posebno normalnosti u austrijskom društvu. Takođe želimo da približimo austrijancima i ostalim migrantima našu zajednicu i teme koje nas zanimaju kao i istaknuti važnost maternjeg jezika i višejezičnosti.
Uz sve navedeno, emisija Dijaspora Uživo je ove godine proslavila peti rođendan. Puno smo se trudili da i u šestu godinu serijala uđemo sa novinama, trudili se da budemo aktuelni i pre svega Vama na usluzi. Znamo da možemo više i bolje, jer ponekad izgleda kao da malo zabušavamo, ali morate nas razumeti jer naš rad je većinom volonterski.
Hvala vama dragi gledaoci i čitaoci , na ukazanom poverenju i na svim konstruktivnim komentarima tokom cele godine. Pomažu nam da saznamo idemo li u dobrom smeru i to nam je najveći pokretač za dalji rad.
Šta planiramo u 2014.
Ideja i planova imamo mnogo – osim što ćemo završiti projekte koji su u toku, neki novi su u planu. Trudićemo se da svetlost dana ugleda još neki medijski projekat jer ipak je to ono što najviše volimo da radimo. Za portal imamo mnogo novih ideja i planiramo neke zanimljive stvari. Ostanite sa nama pa ćete videti ;).
Osim toga, želja nam je da što više Vas uključimo u naš rad emisije i portala – komentarišite, recite šta mislite, raspravljajte, napišite ukoliko vam je nešto zanimljivo i želite o tome da pročitate, pratite nas na Facebooku i Twitteru. Uključite se! Na taj način ćemo svi više učiti i napredovati.
Za kraj, želimo vam uspešnu i srećnu Novu Godinu. Želimo da primećujete svet oko sebe i otkrivate nove stvari. Želimo Vam da pronađete radost u svakom novom danu i da se veselite svim novim saznanjima i da zajedno sa nama rastete i razvijate se. Završićemo sa rečima “Ne bojte se teških trenutaka. Najbolje dolazi iza njih. SREĆNA VAM I BERIĆETNA 2014-ta GODINA“

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava