Argus Bike Festival u Beču

12. apr 2018 u 09:29

Argus Bike Festival, jedna od najvećih i najomiljenijih manifestacija ove vrste u Evropi, održava se od 1999. godine. Ovogodišnji 20. jubilarni festival održaće se 14. i 15. aprila na trgu ispred Gradske kuće u Beču.

Na  jubilarnom dvadesetom Argus Bike Festival-u  organizatori su zadržali brojne atrakcije koje su se i ranije nailazile na interesovanje publike, ali će program biti proširen i sa novim sadržajima. Osnova manifestacije je kao i uvek veliki sajam sa oko 100 izlagača, mogućnost testiranja električnih bicikla i bicikla za prenos tereta, svet dečijih biciklova kao i kulinarska ponuda najrazličitijih đakonija.

Bogat program

Povodom dvadesetogodišnjeg jubileja na trgu ispred Gradske kuće će se opet vratiti skakači preko brežuljaka od zemlje, Dirt-Jumper, sa takmičenjem u visinskim skokovima kao i takmičenjem u izvođenju najboljih trikova, a publika će moći da vidi neke od najboljih profesionalnih vozača u takmičenju FMBA-World-Pro-Tour. Nove stvari su i „Vienna BMX Jam“, takmičenje na ravnom terenu s radionicom za sve posetioce koji žele da možda po prvi put isprobaju vožnju na BMX biciklu. Organizatorima je pošlo za rukom da kao prominentnog trenera pridobiju  super zvezdu i desetostrukog svetskog prvaka u vožnji BMX-om, Vikija Gomeza. A tu će, naravno, biti opet i minidrom, najmanja trkačka staza za bicikliste na svetu, na kojoj će moći da se isprobaju  vozači domaće fiksi scene, dakle oni koji voze biciklove sa samo jednom brzinom.

Senad Grošić sa njegovom školom „Scool2Rock“

Legenda BMX-a, Senad Grošić, će ponovo na trgu postaviti najkulniju učionicu u Austriji: „Scool2Rock“. U okviru te svoje škole on želi da na mlade talente prenese nešto od svog bogatog iskustva, da zajedno sa njima uvežba neke nove trikove i da ih onda prikažu u okviru jednog zajedničkog šou programa na festivalu.

Senad je rođen 1979. godine u Sisku i sa 13 godina je došao u Austriju. Već kao mlad je pokazivao interes za bicikl, a u poslednjih petnaest godina vozi BMX. Danas važi za jednog od najboljih vozača BMX-a na svetu. Ali, put do profesionalca je, kako i sam kaže, bio dug i trnovit.

Parada biciklova RADpaRADe u nedelju

Bečka parada biciklova RADpaRADe u okviru festivala Argus Bike održaće se u nedelju, 15. aprila. To je zgodna prilika da se zajedno sa ostalim učesnicima uživa u divnom miru i ugodnom zujanju točkova na poznatim glavnim saobraćajnicama Beča, na ulicama koje u ostalom delu godine odlikuju buka i izduvni gasovi.

Parada bicikla RADpaRADe treba i ovoga puta da bude opušten, šarolik porodični izlet bez automobila i karneval biciklova. Prošle godine je u ovoj vožnji učestvovalo preko 10.000 zaljubljenika u biciklove, a put ih je vodio preko bulevara Ring do trga Praterstern. Parada biciklova RADpaRADa počinje u 12:00 časova.

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj internet stranici festivala. 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava