Folklorna priredba za Srbe u 2. bečkoj opštini

21. apr 2015 u 09:57

Uprava 2. Bečke opštine i srpski klub „Jedinstvo“ pozvali su Srbe koji zive u ovom delu Beča na folklornu priredbu koja je održana u nedelju u svečanoj Sali Radničkog univerziteta Leopoldštat. Gosti „Jedinstva“ su bili i bečki klubovi „Branko Radičević“, „Stevan Mokranjac“ i „Makedonka“.
Klub „Jedinstvo“ je najstariji srpski klub u Beču koji ove godine slavi 45 godina postojanja. Za sve to vreme klub je imao odlične kontakte i saradnju sa institucijama opštine i to je bio razlog da opština pozove Srbe, koji žive u toj bečkoj opštini, na zajedničko druženje uz muziku i igru.
Goste je pre početka programa u kojem su, pored domaćina „Jedinstva“, učestvovale i folklorne grupe klubova „Branko Radičević“, „Stevan Mokranjac“ i „Makedonka“ iz Beča, pozdravio predsednik „Jedinstva“, Zlatko Miloradović. Predsednik 2. Bečke opštine, Čarli Hora, je u svom pozdravnom govoru ukazao na dugogodišnje odlične odnose i saradnju opštine i kluba „Jedinstvo“ i poželeo svim učesnicima i posetiocima prijatno popodne uz muziku i igru.
Ovo je za srpske klubove ujedno bila i generalna proba za Smotru kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji koja će se održati u subotu u prostorijama nekadašnjeg Budo-centra u 10. bečkoj opštini.
Na našem portalu možete pogledati galeriju slika sa ove priredbe, a u našoj narednoj emisiji „Dijaspora uživo“ emitovaćemo i video prilog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava