Beč zahvatio talas gripe

03. feb 2016 u 11:54

Talas gripe je stigao i do Beča. Registrovano je 10.300 novih slučaja oboljenja, što je znak da se i zvanično proglasi epidemija gripa.

Od utorka se u Beču i zvanično govori o talasu gripe, jer je broj obolelih od gripe ili gripalnog infekta prešao cifru od 10.000 slučajeva. Prema informacijama iz gradskog zavoda za zdravstvo (MA 15) broj obolelih u protekloj nedelji je iznosio 10.300 slučajeva.
A da li je neko oboleo od gripa može se proceniti na osnovu simptoma koji iznenadno nastupaju, kao što su jaki bolovi u zglobovima, kašalj i visoka temperatura. Potrebno je da se oboleli što pre obrate lekaru za pomoć i da dobiju specifične, antiviralne lekove koji se prepisuju u slučajevima oboljenja od gripa. Takvi lekovi postoje i za decu, koja su, pored starijih osoba, posebno ugrožena zbog slabijeg imunološkog sistema.
Mnogi, da bi se u ovo zimsko vreme zaštitili od gripe, koriste vitamin C jedući voće ili uzimajući neki od vitaminskih preparata. Ali, jedna mnogo efikasnija zaštita od infekcije se sastoji u redovnom pranju i sušenju ruku.
Na teritoriji Austrije trenutno je registrovano oko 30.000 hiljada obolelih od gripa. Virusi H1N1, H3N2- i B se nalaze u vazduhu na područiju Austrije i dnevno se od njih razboli oko 4.200 osoba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava