Izdaju se prazni poslovni lokali u opštinskim zgradama

25. jan 2018 u 11:57

Ako tražite poslovni lokal, isplati se da pokušate da ga pronađete i preko grada Beča koji u svojim brojnim opštinskim naseljima nudi veći broj takvih objekata.

c Stadt Wien

U 2.000 gradskih opštinskih naselja (Gemeindebau) stoje mnogi prazni poslovni lokali. U okviru nove akcije grad Beč u saradnji sa Online-portalom „freieLokale.at“ u budućnosti oglašava sve svoje neizdate lokale čije je unajmljivanje prilično povoljno. Akciju su nedavno prezentovali gradski ministar za stambena pitanja, Michael Ludwig, i Walter Ruck, predsednik Privredne komore Beča.

Ako, dakle, tražite lokal za koji kirija u skladu sa lokacijom i opremljenošću košta između 7,5 i 11,5 evra po kvadratu, na ovoj platformi možete da se obavestite o položaju, veličini i infrastrukturi ponuđenih opštinskih lokala i da pogledate slike. Servis dodatno obuhvata i analizu kupovne moći i starosne strukture stanovništva, kao i postojećih branši u okolini. Trenutno se na platformi nalazi 480 adresa poslovnih lokala na teritoriji celog grada, a ponude se redovno aktuelizuju.

Ministar Ludwig je izjavio da će se uskoro u ponudi naći još oko 100 praznih poslovnih prostora u bečkim opštinskim naseljima, koje predstavljaju zanimljivu opciju za Start-Up i ostale mlade preduzimače. Ludwig u tom smislu posebno naglašava povoljne uslove iznajmljivanja.

Za razliku od pristupa opštinskim stanovima, za dobijanje poslovnih prostorija u zgradama nije neophodno posedovanje glavnog prebivališta u glavnom gradu. „Wiener Wohnen“ prilikom iznajmljivanja pazi na to da lokalno stanovništvo u svojim zgradama dobije što različitije branše, ali i da delatnost novih lokala ne ugrožava životni kvalitet stanara.

O načinu izdavanja lokalnih površina u opštinskim zgradama zainteresovani mogu da se obaveste na web-stranici Bečkog javnog stambenog preduzeća „Wiener Wohnen“:  Freie Geschäftslokale – Wiener Wohnen

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava