Klizalište u Beču: „Ledeni san“ ispred gradske kuće Rathaus

21. jan 2019 u 10:19

„Ledeni san“ isped Rathaus-a je jedinstvena, i u svetu poznata, manifestacija i ponos grada Beča. Održava se više od 20 godina za redom, na veliku radost Bečlija i brojnih turista iz celog sveta.

© Wolfgang Zajc

I ove godine ljubitelji klizanja u Beču imaju priliku da uživaju u ovom zimskom sportu na jedinstven način, na otvorenom, na trgu ispred gradske kuće Rathaus. Posle takozvanog  „Malog ledenog sna“ koji je bio sastavni deo najveće Božićne pijace u Beču,  sada je isti prostor pretvoren  u pravo  spektakularno klizalište koji se zove „Bečki ledeni san“. Zvanično otvaranje je bilo 18. januara, sa besplatnim ulazom povodom početka rada.

Na površini od  8.000 kvadratnih metara i mladi, i oni malo stariji, imaju prilike da sa manje ili više elegancije klizaju po zaleđenoj površini.

Tokom prepodneva klizalište u centru Beča ispred Gradske kuće , ponajviše koriste đaci koji dolaze sa svojim nastavnicima, a tokom večeri, u predivnoj atmosferi, mogu se videti klizači svih starosnih dobi. Za početnike je na  raspolaganju poseban teren na kome mogu vežbati besplatno. U okviru „Ledenog sna“, svi koji ne poseduju svoje klizaljke, mogu ih iznajmiti, a na raspolaganju su  oko 2. 000 pari  u brojevima od 23 do 52 , kao i zaštitne kacige.

Dekoracije i osvetljenje kao iz bajke  krase klizalište, a radno vreme je svakog dana od 10:00  do 22:00 časova. Za ljubitelje karlinga (olimpijski sport sličan boćanju) na raspolaganju su posebna polja za igru.

Pored sportske ponude posetioce očekuju dobra zabava, muzika, brojni kulinarski specijaliteti i nezaobilazan punč i  topla čokolada.

Cena ulaznice je 8,00 € za odrasle, a za decu 5,50 €. Za onlajn kupovinu ulaznica se dobija i 10% popusta. Više o klizalištu, mogućim popustima i  cenama možete pročitati na zvaničnoj internet stranici.

Radno vreme: svakog dana od 19. 01. do 03.03. 2019. godine  od 10:00 do 22:00 časova.

Ljubitelji klizanja mogu uživati u ovom sportu i  na brojnim lokacijama u Beču koje su otvorene od oktobra do marta svake godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava