Koje su radnje otvorene 8. decembra?

07. dec 2017 u 10:13

Ako ne putujete iz Beča za ovaj produženi praznični vikend, sigurno će vas zanimati u kojim prodavnicama možete da kupujete za praznik.

U petak je državni (katolički) praznik Maria Empfängnis (Začeće Marije). Poslednjih godina na ovaj dan mnoge radnje smeju rade od 10 do 18 časova, iako ne bi morale. Tako, na primer, Billa svojim radnicima daje na taj dan namerno slobodno, da bi praznik proveli s porodicama, iako gubi zaradu.

Supermarketi (osim BILLA), drogerije i Shopping-centri rade od 10.00 do 18:00 i to:

Hofer, Lidl, Penny, Spar – sve filijale;

Merkur: oko polovine, odnosno 60 filijala s ove liste;

Bipa: 100 (od ukupno 600) filijala (lista za pretragu)

dm: u principu od 10:00 do 18:00 časova, ali neke rade kraće, zato savetujemo da pogledate listu za pretragu

Shopping-centri: Auhof Center, Donau Zentrum, Gerngross, Lugner City, Riverside,  Millennium City: Shops od 10 do 18 časova (gastronomija i zabava duže) Wien Mitte – The Mall: Shops od 10 do 18; Interspar Pronto: od 6:00 do 23:00 časa; gastronomija: 9 bis 18 (moguće i duže). Gradske pijace su takođe otvorene od 10 do 18 časova.

Kupovina subotom do Božića

U sledeće tri takozvane “Advent-subote”  u Beču se očekuju velike gužve na ulicama i u prodavnicama. Mariahilfer Straße će tokom ove tri subote biti zatvorena za motorni i biciklistički saobraćaj, a “Wiener Linien” je napravila novi red vožnje sa češćim intervalima.

Iako je ove godine kupovina božičnih poklona počela ranije nego obično, ove subote se očekuje najveće gužve na bečkim šoping ulicama i u tržnim centrima. Jedan od razloga je što je na bankovne račune Bečlija stigla 14 (božična) plata. Mora se priznati da platu imaju gde i potrošiti, jer Beč ovih nedelja izgleda kao pravi “Shopping-raj”.

Mnoge prodavnice organizovale su  ranije rasprodaje i posebna sniženja na garderobu, nakit,  tehničku robu i nameštaj i na taj način već namamile veliki broj kupaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava