Šansa za posao: Bečke linije traže vozače autobusa

09. mar 2018 u 08:44

Bečke Linije (Wiener Linen), gradsko saobraćajno preduzeće grada Beča nudi posao za 150 vozača autobusa. Za nove vozače se nudi i obuka.

Aktuelni oglas Bečkih linija ((Wiener Linen) za potrebom 150 vozača autobusa izazvao je veliko interesovanje u Beču.  Zbog odlaska u penziju većeg broja vozača, bečko gradsko saobraćajno preduzeće poziva sve zainteresovane da se prijave na konkurs.
Pored minimalne starosne dobi od 24 godine, vozačke dozvole B kategorije  i tri godine iskustva u vožnji, budući vozači autobusa će biti podvrgnuti i  testu saobraćajne psihologije. To su sve preduslovi za obuku vozača autobusa.

Obuka vozača autobusa u Wiener Linen traje dva i po meseca i potrebno je  da se izvozi  500 kilometara u gradskoj vožnji kao i da se nauči mreža linija u Beču. 

Osim navedenih uslova, vozač autobusa treba biti dobrog zdravstvenog stanja, uključujući i minimalnu visinu od 1,60 metara, kao i da je spreman da radi u različitim smenama i za vikend.
Potreban je dobar usmeni i pisani izraz u nemačkom jeziku, dobar stepen tehničkog razumevanja i interesovanja za javni prevoz i odgovorno ponašanje u saobraćaju.
Poželjan je i veoma visok stepen fleksibilnosti i servisna uslužnost prema putnicima.

Radno vreme u Wiener Linien je 37,5 sati nedeljno, a početna mesečna plata 1.616,36 €.

Na konkurs se možete prijaviti i onlajn na zvaničnoj internet stranici Bečkih linija.

Poslednjih godina , žene često možete videti da voze autobuse. U Beču ih ima na desetine i prava su atrakcija u gradu. Jedna od njih je i Dragana Jotić.

Dakle, na konkursu za vozača autobusa u Bečkim linijama  su i pripadnice lepšeg pola dobrodošle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava