KUD Stevan Mokranjac: Veliki koncert u Beču povodom 20 godina postojanja

01. okt 2018 u 10:25

KUD Stevan Mokranjac jedno od najuspešnijih društava u dijaspori proslaviće 20 godina postojanja velikim gala koncertom u Beču.

KUD Stevan Mokranjac iz Beča postoji od 1998. godine godine i neguje kulturnu baštinu srpskog naroda sa ciljem očuvanja nacionalnog identiteta. Dugi niz godina rukovodioci i članovi društva nastoje da kroz raznovrsne projekte prezentuje srpsku kulturu.

Pod sloganom „Naša magija 1998-2018“, KUD Stevan Mokranjac obeležiće svoj jubilej dve decenija postojanja, velikim gala koncertom koji je zakazan za 24. novembar 2018.  u koncertnoj dvorani Muth u Beču.

Za ovu specijalnu priliku „Stevan Mokranjac“ priprema bogat program u kojem će publiku povesti na „magično putovanje“ brojnim koreografijama, a sve to biće dodatno obogaćeno specijalnim performansom pod nazivom “ Vilinska priča”.

“Vilinsku priču” će pratiti tok dešavanja na sceni i osmišljena je kao muzički scenski nastup koji govori o životu srpskog naroda. Na koncertu će biti izvedene koreografije sa kojim je KUD Stevan Mokranjac imalo najviša uspeha i sa kojima je društvo osvajalo brojna takmičenja.

Izvodiće se koreografije renomiranih stručnjaka u ovoj oblasti, kao što su Desanka Đorđević, Slobodanka Rac, Dobrivoje Putnik i drugih. Na koncertu će nastupati prvi izvođački ansambl sa 11 koreografija.

U razgovoru za naš portal umetnički rukovodilac Milorad Runjo ističe da veliki jubilej i gala koncert, KUD Stevan Mokranjac dočekuje spremno.

„Pripremali smo se jako dugo, a možemo reći da su pripreme u finalnoj fazi. Spremili smo izuzetan koncert i radujemo se da ćemo ovako vrhunski program prikazati našoj publici, prijateljima i svima onima koji nas podržavaju dugi niz godina.“

„Neke koreografije smo obnovili upravo povodom proslave jubileja, tako da ćemo na koncertu prikazati i deo programa koji smo izvodili pre više godina, sa željom da pokušamo da svih 20 godina  pretočimo u jedan koncert“, kaže  Milorad Runjo.

„Želimo da pokažemo da nismo samo postojali, nego da postojimo i da trajemo, da potvrdimo naš kvalitet i ono što još uvek možemo da pružimo.  Naravno, nećemo uspeti da prikažemo sve jer je veliki rad iza nas ali svakako ćemo pokazati sve ono što smo prošli, naučili i osvojili“, ponosno ističe Runjo.

Ovo je samo jedan u nizu koncerata koji nas očekuje u jubilarnoj godini „Mokranjca“, jer će društvo dve decenije postojanja obeležiti  još brojnim manifestacijama i koncertima u narednom periodu.

Koncert „Naša magija 1998-2018“ održaće se u jedinstvenom ambijentu koncertne dvorane „Muth“, koja je zvanična sala čuvenog hora „Bečki dečaci“  i nalazi se u  2. bečkom okrugu na adresi Am Augartenspitz 1  (Ecke Castellezgasse).
Ulaznice  za ovaj jedinstveni kulturni događaj mogu se kupitina blagajni „Muth-a“ ili  u prostorijama KUD Stevan Mokranjac na adresi Arthaberpl. 3, 1100 Wien

Detaljnije informacije i rezervacije putem broja telefona + 43 699 114 35 271 (Saša Božinović).

 

Četvrostruki prvak Evrope u folkloru

KUD „Stevan Mokranjac“, na čelu sa upravom kluba i umetničkim rukovodiocem Miloradom Runjom , neguje kvalitetnu igra pod stručnim vodstvom, profesionalni rad, upornost i pre svega ljubav prema srpskom folkloru. Sve ovo i još mnogo toga, dovelo  je ovo bečko društvo na tron četvrostrukog prvaka Evrope.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava