Božićni Shopping na Mariahilfer Straße: autom ili prevozom?

07. dec 2017 u 09:00

Ako na praznik ili subotom planirate kupovine na Mariahilferstraße i do tamo želite stići svojim autom ili autobusom vodite računa o važnim izmenama u saobraćaju.

c Vienna.at

Kao i svake godine, jedna od naposećenijih ulica u dane pred Božić je Mariahilferstraße. Nepregledno more kupaca koristi slobodne dane za nabavku poklona za svoje najmilije u brojnim radnjama između Ringa i Westbahnhofa. Ako i vi spadate u takve, trebalo bi da obratite pažnju na poseban režim saobraćaja i parkiranja, koji važi tokom najfrekventnijih dana. Najvažnija vest je da će omiljena trgovačka ulica i ove godine svake subote do Božića, kao i na praznik, 8. decembra biti bez saobraćaja.

8., 9.,16. i 23. decembra zabranjen je saobraćaj na Mariahilfer Straße u delu od Karl-Schweighofer-Gasse do Stumpergasse/Kaiserstraße vozila svih vrsta, uključujući i bicikle. Zabrana  u navedne dane važi od 9 do 19 časova. Postojeće „zone za susretanje“, utovar i istovar i ka stambenim ulicama navedenih dana se ukidaju. Od 7 do 19 časova će u samoj ulici i u okolini biti istaknute odgovarajuće zabrane zaustavljanja i parkiranja.

Izuzeci i regulacija jednosmernih ulica

Od opšte zabrane izuzet je pristup od Museumsplatza u garaže koje se nalaze u Karl-Schweighofer-Gasse. Prelaženje Mariahilfer Straße moguće je isključivo u oblasti  Stumpergasse/Kaiserstraße, što važi i za bicikliste. Pristupe garažama obeležiće odgovarajućim tablama preduzeća koja njima upravljaju.

Sledeće jednosmerne ulice gube taj status, odnosno biće obeležene kao slepe ulice (koje se završavaju kod Mariahilfer Straße)

  • Kirchengasse između Mariahilfer Straße i Lindengasse
  • Andreasgasse između ONr. 6 (garaža Andreaspark) i Richtergasse
  • Zieglergasse između Mariahilfer Straße i Apollogasse
  • Schottenfeldgasse između Apollogasse i Mariahilfer Straße
  • Webgasse između Mariahilfer Straße i Schmalzhofgasse
  • Neubaugasse između Lindengasse i Mariahilfer Straße

Zabrane parkiranja i zaustavljanja

Zabrana u gore navedene dane važi od 7 do 19 časova na Mariahilfer Straße između Karl-Schweighofer-Gasse i Kaiserstraße (strana ka 7. becirku), kao i Rahlstiege i Mariahilfer Gürtel (strana ka 6. becirku). Dalje zabrane zaustavljanja i parkiranja postojaće u Gumpendorfer Straße, Amerlingstraße, Kirchengasse i drugim ulica, što će biti obeleženo na licu mesta.

Promenjena trasa busa 13A

Autobus na liniji 13A će u navedene dane između 9 i 19 sati voziti skraćenom trasom

  • Iz pravca Alser Straße: Neubaugasse-Siebensterngasse-Kirchengasse
  • Iz pravca Hauptbahnhof: Amerlingstraße-Schadekgase

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava