• Ukoliko putujete van Austrije besplatna Smartfon-aplikacija "Auslandsservice-APP" pružiće Vam niz korisnih obaveštenja i informacija.

  više
 • Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet. 3. juna otvorena je letnja sezona sa brojnim dodatnim sadržajima, kao što su "skijanje", montibajking i veća gastronomska ponuda.

  više
 • Austrijski fudbalski savez objavio je da će ulaznice za utakmicu selekcija Austrije i Srbije, koja je zakazana za 6. oktobar 2017. u Beču, naći u pretprodaji u petak 19. maja.

  više
 • U sklopu austrijske reforme zdravstva, od aprila ove godine, Bečlijama je na usluzi besplatan telefonski broj 1450 na kojem mogu dobiti brzu pomoć ukoliko imaju zdravstvene probleme. Savete mogu dobiti 24 časa dnevno.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više

Ponuda i projekti

Web stranica:  www.dijaspora.tv 

Dvojezična web stranica je informativni, kulturni i zabavni portal primarno namenjen ljudima u dijaspori kao i svim zainteresovanim čitaocima.  Na srpskom i nemačkom jeziku široj javnosti se nude važne i korisne informacije, događaji, fotografije i video prilozi, portreti i mnogo više. Internet stranica svakako nudi odličnu mogućnost prezentacije ovoj velikoj zajednici (Community), pružanje informacija i specifičnih ponuda.

„Dijaspora Media“ (DM) je na jednoj strani upućena na subvencije, donatore i sponzore, a na drugoj strani nudi raznovrsne i interesantne mogućnosti prezentacije i ciljanog obraćanja najvećoj migrantskoj grupi u Austriji. Oglašavanje na portalu može biti od velikog značaja za institucije, organizacije, firme i osobe.

Šta konkretno nudimo:

 • Reklamne banere, pozicionirane prominentno i ekskluzivno sa linkovanjem na željeni sajt
 • Pozicioniranje loga vašeg preduzeća/ institucije na www.dijaspora.tv
 • Izveštaji/ reportaže/ prilozi o  instituciji/ preduzeću/ projektu/ aktivnostima u obliku  vesti, obaveštenja, saopštenja i slično.
 • Članstvo u udruženju (redovno, vanredno i počasno članstvo) uz mogućnost korišćenja brojnih pogodnosti i popusta koje udruženje realizuje sa brojnim partnerima. 

 

TV-emisija „Dijaspora uživo“

Emisija "Dijaspora uživo" sa svojim gostima u studiju, interesantnim temama, reportažama i najavama, medijski podržava interesantne projekte i humanitarne akcije, a iznad svega nudi autentičnu i raznoliku sliku zajednice doseljenika i austrijskog društva. Emisija je na srpskom jeziku, uz titlovanje i prevod na nemački jezik, emituje se na televizijskim kanalima OKTO TV i RTV Pink. "Dijaspora uživo" je 2011. godine nagrađena  za svoj doprinos socijalnom, kulturnom i daljem razvoju integracije na interkulturalnom nivou u okviru Erasmus EuroMedia Awards. Ova televizijska emisija je takođe i atraktivni partner za saradnju, i reklamna platforma za ciljanu publiku.

U emisiji se možete prezentovati u vidu:

 • TV reportaže u kojoj će biti predstavljeni vaši projekti, institucije, kompanije i aktivnosti i usluge 
 • Specifične prezentacije i promocije
 • Medijske podrške, uključujući i prezentaciju logo-a
 • Sponzorstva emisije

 

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dalje informacije o našoj internet stranici, TV emisiji i video prilozima, vremenu emitovanja i troškovima. 

 

Kontaktirajte nas na office@dijaspora.tv ili +43699 1 9999 577