• Ovogodišnji „Donauinselfest“ će u svoja tri dana održavanja od 23. juna do 25. juna 2017. godine sigurno oduševiti sve posetioce jer je pripremljen bogat program za sve uzraste i za svačiji ukus, a sve to uz besplatan ulaz. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

  više
 • Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

  više
 • Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

  više
 • Građani Republike Srbije sa boravkom u Republici Austriji, po novom zakonu od 7. februara 2017. godine ne moraju polagati praktični deo ispita, već samo prevesti dozvolu. Ova uredba stupa odmah na snagu i važi sa sve kategorije vozila. Za građane iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, tj. BiH i Makedonije priznaje se samo „B“ kategorija.

  više
 • Proteklog vikenda se opet do ranih jutarnjih sati slavio 20. put po redu, jubilarni Srpski bal. Uživalo se u muzici i plesu, lepim ženama, balskim haljinama, magiji koja je trajala celu noć. Bal je okupio brojne goste iz političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnike srpske zajednice u Austriji.

  više
 • I onaj ko nema balkon ili baštu trebalo bi da bude u situaciji da zasadi cveće, povrće ili voće. Takozvano „urbano baštovanstvo“ (Urban Gardening) je u trendu. Grad Beč stalno proširuje ponudu mobilnih leja u zgradama sa opštinskim stanovima. Ko ih još nema u svojoj blizini, procedura je jednostavna.

  više
 • Bečko magistratsko odeljenje za integraciju i raznolikost (MA 17) poziva zainteresovane volontere koji žele da čitaju najmlađim Bečlijama na maternjem jeziku.

  više
 • U četvrtak, 7. aprila 2016. godine održana je u bioskopu Filmcasino u Margaretenstrasse 78 u 5. bečkom becirku završna manifestacija povodom jubileja „50 godina Sporazuma između Jugoslavije i Austrije o zapošljavanja radnika u Austriji 1966.-2016.“ Reč je o projektu više organizacija kao što su Institut für Zeitgeschichte der Universität Innsbruck i Forschungszentrum Migration & Globalisierung u saradnji sa Arbeitskreis Archiv der Migration i Initiative Minderheiten.

  više

Ponuda i projekti

Web stranica:  www.dijaspora.tv 

Dvojezična web stranica je informativni, kulturni i zabavni portal primarno namenjen ljudima u dijaspori kao i svim zainteresovanim čitaocima.  Na srpskom i nemačkom jeziku široj javnosti se nude važne i korisne informacije, događaji, fotografije i video prilozi, portreti i mnogo više. Internet stranica svakako nudi odličnu mogućnost prezentacije ovoj velikoj zajednici (Community), pružanje informacija i specifičnih ponuda.

„Dijaspora Media“ (DM) je na jednoj strani upućena na subvencije, donatore i sponzore, a na drugoj strani nudi raznovrsne i interesantne mogućnosti prezentacije i ciljanog obraćanja najvećoj migrantskoj grupi u Austriji. Oglašavanje na portalu može biti od velikog značaja za institucije, organizacije, firme i osobe.

Šta konkretno nudimo:

 • Reklamne banere, pozicionirane prominentno i ekskluzivno sa linkovanjem na željeni sajt
 • Pozicioniranje loga vašeg preduzeća/ institucije na www.dijaspora.tv
 • Izveštaji/ reportaže/ prilozi o  instituciji/ preduzeću/ projektu/ aktivnostima u obliku  vesti, obaveštenja, saopštenja i slično.
 • Članstvo u udruženju (redovno, vanredno i počasno članstvo) uz mogućnost korišćenja brojnih pogodnosti i popusta koje udruženje realizuje sa brojnim partnerima. 

 

TV-emisija „Dijaspora uživo“

Emisija "Dijaspora uživo" sa svojim gostima u studiju, interesantnim temama, reportažama i najavama, medijski podržava interesantne projekte i humanitarne akcije, a iznad svega nudi autentičnu i raznoliku sliku zajednice doseljenika i austrijskog društva. Emisija je na srpskom jeziku, uz titlovanje i prevod na nemački jezik, emituje se na televizijskim kanalima OKTO TV i RTV Pink. "Dijaspora uživo" je 2011. godine nagrađena  za svoj doprinos socijalnom, kulturnom i daljem razvoju integracije na interkulturalnom nivou u okviru Erasmus EuroMedia Awards. Ova televizijska emisija je takođe i atraktivni partner za saradnju, i reklamna platforma za ciljanu publiku.

U emisiji se možete prezentovati u vidu:

 • TV reportaže u kojoj će biti predstavljeni vaši projekti, institucije, kompanije i aktivnosti i usluge 
 • Specifične prezentacije i promocije
 • Medijske podrške, uključujući i prezentaciju logo-a
 • Sponzorstva emisije

 

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dalje informacije o našoj internet stranici, TV emisiji i video prilozima, vremenu emitovanja i troškovima. 

 

Kontaktirajte nas na office@dijaspora.tv ili +43699 1 9999 577