Letnji kamp Mia Patria za decu iz dijaspore

26. apr 2018 u 07:35

Posle dve sjajne sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, poziva decu iz dijaspore i otvara svoja vrata za predstojeće leto sa novim terminima u julu. Prijave su u toku.

Deca iz dijaspore uzrasta od 9-17 godina, napokon, imaju mesto gde mogu da za vreme letnjeg raspusta, na kvalitetan i kreativan način, upoznaju svoju matičnu zemlju Srbiju i zavole je na jedan sasvim drugačiji način.

Naime, letnji kamp Mia Patria, koji se održava pod pokroviteljstvom srpskog proslavljenog glumca Dragana Bjelogrlića, namenjen je deci iz dijaspore koja žele da se upoznaju sa jezikom, istorijom i tradicijom Srbije.

Predanim radom, snažnom energijom i entuzijazmom Draganove supruge, Maje Bjelogrlić, kamp Mia Patria će se i ovog leta odvijati od  16. do 28. jula 2018. (12 dana) , a na stotine mališana iz dijaspore i Srbije željno isčekuju početak  nezaboravnog druženja. 

Vreme trajanja kampa je 12 dana, a broj polaznika je ograničen. Prijava je u toku i trajaće do 15. maja, ukoliko bude slobodnih mesta. Kamp Mia Patria smešten je u hotelu “Stari Banat”u Opovu, 30 km udaljenom od Beograda, okružen je prirodom obuhvata sportske terene i projekcionu salu.

Govoriće se srpski jezik, zaroniti u kulturnu i umetničku oazu Srbije, a osmišljene su brojne umetničke radionice i izleti. Dnevni i večernji programi podrazumevaju mnogobrojne sportske aktivnosti, radionice, glumu, igre i slobodno vreme za druženje i odmor. Polaznici kampa će biti raspoređeni u grupe prema uzrastu.

 

Cena kampa je 650 € i uključuje:

• Hotelski smeštaj, kao i korišćenje svih sportskih terena i bazena
• Svi obroci – 3 glavna obroka i dve užine
• Obroci za decu sa posebnim režimom ishrane
• Izlete i ostale aktivnosti van kampa
• 24-časovni nadzor
• Lekarska pomoć u slučaju potrebe
• Prevoz od aerodroma do hotela (u slučaju dolaska na neku drugu lokaciju obratite se organizatorima kampa)
Ukoliko dolazi više dece iz iste porodice, obezbeđujemo porodični popust od 10%. Za više informacija obratite se na office@miapatria.rs ili posetite internet sajt Mia Patria


Dobar glas daleko se čuje

Deca iz dijaspore, koja su protekle dve godine posetila kamp Mia Patria, žele da ponove nezaboravno druženje i iskustvo stečeno u kampu, i već se prijavljuju za predstojeće leto. Deca iz Švajcarske, Italije, Austrije, Amerike, Kanade i drugih zemalja će povesti i svoje prijatelje sa sobom tako da će, i ove godine, biti veoma živo u kampu Mia Patria.

Po rečima Maje Bjelogrlić prošle godine je bilo i suza na rastanku ali opravdano jer su deca stekla nove drugare i simpatije iz čitave dijaspore i imala želju da se kamp ne završi tako brzo. I sama himna kampa , koju su deca osmislila i komponovala upravo govori o prelepom druženju:
“ Ako se želiš dobro zabaviti, u ovaj kamp se moraš prijaviti. Uz pesmu i igru druži se sa nama jer Mia Patria je uvek sa vama. Najbolji kamp je Mia Patria, dođi i ti, bio sam i ja”.

 

Pogledajte video materijale koji govore više od hiljadu reči.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava