Fitnes na otvorenom: Motorički parkovi u Beču

14. apr 2018 u 00:02

Stiglo je proleće,a  sa njim i potreba da se iziđe na otvoren prostor, na sunce i svež vazduh. Grad Beč je izgradio dva specijalno opremljena motorička parka – jedan u 22. becirku, a drugi u parku „Helmut Cilk“ pored Glavne železničke stanice. Idealna mesta za rekreaciju na otvorenom.

(c) Stadt Wien Cristian Fürhner

U želji da podstakne građane da se što više kreću na svežem vazduhu Grad Beč je izgradio dva specijalno opremljena motorička parka – jedan pored Doma za odbegle životinje, „TierQuarTier“, u 22. becirku, a drugi u parku „Helmut Cilk“ pored Glavne železničke stanice.

Ovi motorički parkovi su opremljeni brojnim spravama i nude različite mogućnosti kretanja za svaku starosnu grupu, kako za zabavu tako i za trening i stoje svim korisnicima besplatno na raspolaganju.

Motorički parkovi su idealni da se posle zimske pauze opet malo više bavimo sportom. Od njihovog otvaranja pre dve, odnosno tri godine, ovi motorički parkovi su sve omiljeniji kako kod mladih, tako i onih starijih“ naglašava Uli Sima koja je u gradskoj vladi nadležna za kvalitet života u Beču.

Aktivnosti za stare i mlade u slobodnoj prirodi

Prvi motorički park u 22. bečkoj opštini Donauštat na uglu ulica Breitenleerstraße/Süßenbrunnerstraße prostire se na 2,5 ha površine i raspolaže sa više od 100 novih i delimično specijalno koncipiranih sprava, koje su raspoređene na 23 različite stanice za vežbanje. Ima tu svega što srce poželi. Od balansiranja iznad prepreka koje slobodno osciliraju, preko deset metara dugačke ljuljaške na sajlama, uređaja za simuliranje jedrenja na dasci, zida za penjanje sa vežbanjem orijentacije i uređaja za balansiranje, pa sve do simulatora za jedrenje na dasci sa zmajem. Tu su i brojne mreže za penjanje, ponuda paralelnog slaloma za trčanje, 110 metara dugačka staza sa preprekama, paviljon sa spravama za treniranje snage i staza za skakanje po mini trampolinima. Tu su i staza za trčanje u dužini 700 metara kao i vodeno igralište za male posetioce.

(c) Motorikpark Fb

Zbog velikog interesovanja Bečlija još jedan motorički park  otvoren je u „Helmut Cilk“ parku u opštini Favoriten, u blizini glavne železničke stanice. Park se  prostire  na površini od 1400 m2 sa više od 10 stanica za vežbanje. Raznovrsna ponuda se kreće od vežbi za izdržljivost i jačanje snage, pa sve do prepona na kojima posetioci parka mogu da uvežbavaju ravnotežu  i spretnost. Sprave u motoričkom parku garantuje da će trening biti raznovrstan,a učesnicima pričinjavati veliko zadovoljstvo. Sprave su podesne za gotovo sve starosne grupe i nivoe kondicije.

Više informacija možete pronaći na internet stranici Motorički parkovi u Beču.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava