„Ledeni san“ u Beču: Klizalište ispred Rathaus-a

17. jan 2018 u 10:19

„Ledeni san“ isped Rathaus-a je jedinstvena, i u svetu poznata, manifestacija i ponos grada Beča. Održava se više od 20 godina za redom, na veliku radost Bečlija i brojnih turista iz celog sveta.

© Wolfgang Zajc

I ove godine ljubitelji klizanja u Beču imaju priliku da uživaju u ovom zimskom sportu na jedinstven način, na otvorenom, na trgu ispred gradske kuće Rathaus. Na jednom delu trga trenutno je postavljen takozvani „Mali ledeni san“ koji je bio sastavni deo najveće Božićne pijace.  „Mali ledeni san“ je postavljen  do 14. januara 2018., a onda se će se proširiti i pretvoriti u pravo  spektakularno klizalište “ Bečki ledeni san“. Zvanično otvaranje je 19. januara 2018. u  17:00 časova, sa besplatnim ulazom povodom početka rada .

Na površini od  8.000 kvadratnih metara i mladi, i oni malo stariji, imaju prilike da sa manje ili više elegancije klizaju po zaleđenoj površini.

Tokom prepodneva klizalište u centru Beča ispred Gradske kuće , ponajviše koriste đaci koji dolaze sa svojim nastavnicima, a tokom večeri, u predivnoj atmosferi, mogu se videti klizači svih starosnih dobi. Za početnike je na  raspolaganju poseban teren na kome mogu vežbati besplatno. U okviru „Ledenog sna“, svi koji ne poseduju svoje klizaljke, mogu ih iznajmiti, a na raspolaganju su  oko 2. 000 pari  u brojevima od 23 do 52 , kao i zaštitne kacige.

Dekoracije i osvetljenje kao iz bajke  krase klizalište svakog dana od 09:00  do 22:00 sata. Za ljubitelje karlinga (to je  olimpijski sport sličan boćanju)  na raspolaganju su posebna polja za igru.

Pored sportske ponude posetioce očekuju dobra zabava, muzika, brojni kulinarski specijaliteti i nezaobilazan punč i  topla čokolada.

Cena ulaznice je 7,50 € za odrasle, a za decu 5,50 €. Za onlajn kupovinu ulaznica se dobija i 10% popusta. Više o klizalištu, mogućim popustima i  cenama možete pročitati na zvaničnoj internet stranici

Radno vreme: svakog dana od 20. 01. do 04. 03.  od 10:00 do 22:00 časova

Ljubitelji klizanja mogu da klizaju i na ostalim klizalištima na brojnim lokacijama u Beču koje su  otvorene od oktobra do marta svake godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava