ÖAMTC majstori na biciklima pomažu vozačima u centru Beču!

07. maja 2018 u 08:39

ÖAMTC bajkeri, koji u svojim prikolicama imaju sve što je potrebno da se otklone kvarovi na automobilima, motorima i biciklima, otpočeli su četvrtu sezonu rada u Beču.

(c) ÖAMTC

ÖAMTC E-Bike – pomoć na putu, austrijskog auto-moto kluba, je inovativni projekat koji je osvojio nekoliko nagrada od njegovog lansiranja 2015. godine. Ideja, da se vozačima automobila, motora, mopeda i bicikala koji se nalaze u centru Beča ukaže pomoć na putu, na elektručnim biciklima sa prikolicom, već se po ovom modelu sprovodi u SAD, Nemačkoj, Holandiji i Švajcarskoj.

E-bajkeri auto-moto kluba ÖAMTC su prošle nedelje otpočeli 4 sezonu projekta i opremljeni su  novom aplikacijom koja je  direktno povezana sa centralom. Ova novina znatno olakšava koordinaciju i pojačava prednosti vozila na dva točka i kretanje kroz samo jezgra grada: nema gužve, manje jednosmernih ulica i zabranjenih zona, a tim na biciklima je  fleksibilniji kada su u pitanju mesta za zaustavljanje i parkiranje prilikom pružanja pomoći i otklanjanju kvara.

(c) ÖAMTC

Zahvaljujući E-bajkerima, do korisnika ÖAMTC-a  se sada  može stići  u kraćem vremenskom periodu i brže im se pružiti pomoć koja im je u tom trenutku potrebna zbog klara vozila, a nalaze se u centru grada. Osim u 1. bezirku, bajkeri koji pružaju pomoć na putu, na usluzi su i vozačima u 9. i 20. bezirku. 

Dosadašnja pomoć  vozačima na putu, auto-moto kluba ÖAMTC, odvijala se preko tableta koji je povezan sa centralom, što nije bio slučaj i sa E-bajkerima. Međutim, sa novom aplikacijom  i njima i korisnicama je omogućeno da brže otklone kvar na vozilu. 

Radno vreme ÖAMTC- E-bajkera je od ​​ponedeljka do petka, od 07:30 do 19:00 časova, a radiće do kraja septembra.

Inovativni projekat ÖAMTC E-Bike – pomoć na putu

Od samog početka se radilo na usavršavanju ovog servisa. Prikolica je pojačana i osigurana posebnom kočnicom. Što se opreme tiče, ubačen je novi Powerback za pomoć u startanju, koji je znatno manje veličine i koji je oslobodio prostor u prikolici za manju dizalicu.  Zahvaljujući tome, od prošle godine, E-bajkeri mogu da pruže pomoć vozačima i kada imaju problem sa gumom.
Statistika je pokazala da je pomoć E-bajkera u Beču, u odnosu na prošlu godinu, porasla za 25%, ili 1.065 slučajeva. Najviše problema vozači su imali sa praznim baterijama, probleme sa startanjem i menjanjem guma.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Zaštitno pismo ÖAMTC –  servis kada se nađete u nevolji

Besplatna aplikacija koja olakšava pripremu za polaganje vozačkog ispita sa 17 godina starosti

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava