„Moj jezički portal“ – Lako učenje nemačkog jezika

25. mar 2013 u 18:55

„Moj jezički portal“ je nova usluga za doseljenike i predavače nemačkog jezika koju je omogućio Austrijski integracioni fond (ÖIF).

„Moj jezički portal“ je nova usluga za migrante i predavače nemačkog jezika koju je omogućio Austrijski integracioni fond (ÖIF). Migrantima i zainteresovanima za nemački jezik se u sklopu ovog obarzovnog programa nude besplatne ponude za učenje, poput video snimaka, raznih vežbi i primera za ispite. Na ovaj način se može brzo i jednostavno proveriti i poboljšati trenutno znanje nemačkog jezika. Pored toga nude se i informacije o aktuelnim kursevima nemačkog jezika i ispitnim rokovima u određenim institucijama. Sadržaji su na nemačkom, bosanskom/hrvatskom/srpskom, engleskom i francuskom jeziku.

Austrijski fond za integraciju (ÖIF) novim jezičkim portalom proširuje svoju postojeću ponudu i na oblast elektronskog učenja (e-Learning). Zainteresovani  mogu jednostavno od kuće da testiraju svoje znanje nemačkog jezika, kao i da poboljšaju znanje uz  vežbe i sadržaje. Kroz konkretne pripreme korisnici usluga ovog portala mogu da provere „da li su spremni“ za jezički ispit Austrijskog integracionog fonda.

Jezički portal ne nudi samo podatke o sertifikovanim jezičkim insitutima širom Austrije, nego i o insitutima u inostranstvu koji organizuju kuseve nemačkog jezika.Naročito su u fokusu kursevi nemačkog jezika za specifična zanimanja, koji služe obrazovanju kao što je na primer kurs nemačkog za osoblje za negu u Bečkom kliničkom centru (AKH) ili kursevi jezika za osobe koje treba da nostrifikuju svoje diplome.

Austrijski integracioni fond je zajedno sa jezičkim portalom istovremeno pokrenuo i svoju „jezičku telefonsku liniju“ (Sprach-Hotline). Zainteresovani se mogu i lično posavetovati o odgovarajućem kursu nemačkog jezika na broju telefona: 01 / 715 10 51-250

Više informacija na:
www.sprachportal.at

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava