Parkovi i igrališta u Beču: Milion evra godišnje za bečka igrališta

05. nov 2014 u 10:50

Prema rečima bečkog ministra za izgradnju, Michaela Ludwiga, grad Beč godišnje izdvoji oko milion evra za izgradnju i održavanje igrališta u opštinskim stambenim zgradama (Gemeindewohnungen).

Grad Beč sadrži mnogo lepih parkova za šetnju i razonodu, ali i igrališta gde najmlađe Bečlije uživaju do mile volje. U Beču postoji preko 800 zelenih površina koje se prostiru na preko 19 kvadratnih kilometara, tj. svaki dvadeseti kvadratni kilometar Beča je jedna gradska zelena površina.

Stambene zgrade grada Beča (Gemeindewohnungen) raspolažu sa ukupno 610 hektara zelenih površina na kojima se nalazi 1.360 igrališta. Ona se konstantno održavaju, ali se ujedno grade i nova igrališta.

Zbog toga što su sport i rekreacija važni preduslovi ne samo za zdrav razvoj dece i omladine, već poželjna aktivnost za odrasle Bečlije. “Grad Beč ulaže oko jedan milion evra u bezbednost, modernizaciju kao i izgradnju novih igrališta u gradskim stambenim objektima”, izjavio je bečki ministar za izgradnju Michael Ludwig.

Grad Beč je prošle godine završio nekoliko velikih projekta kao što su izgradnja rekreacionog parka za sve uzraste u Franz-Koblizka-Hof u 20. bečkom okrugu i izgradnju igrališta u poznatom Karl-Marx-Hof-u, u koji je uloženo blizu 100.000 evra.

Redovne kontrole na svim igralištima

Izgradnja igrališta u Beču se vrši po najmodernijim tehničkim i naučnim standardima. “To naravno podrazumeva i ugradnju” tihih” površina i “nečujnih” ograda na igralištima. Takođe je veoma bitno da igrališta budu po meri i želji svih stanara”, objasnila je zamenica direktora “Wiener Wohnen” Karin Ramser.

Gradske službe svakodnevno rutinski kontrolišu sva igrališta, a četiri puta godišnje se vrše velike inspekcije u kojima se testiraju svi rekviziti na igralištima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava