„Let’s Pizza“: Pica iz automata uskoro u Austriji?

21. apr 2018 u 00:10

Svi su izgledi da bi uskoro i u Austriji automati „Let’s Pizza“ mogli da proizvode ovaj italijanski specijalitet. Distribuciju i plasman vrše otac i sin Boris i Sven Opravić iz Hrvatske. Cena jednog aparata bi trebalo da iznosi 24.000 evra.

Pica (Pizza), napravljena od svežih sastojaka i bez direktnog uplitanja čoveka, i sve to za kratko vreme? To obećavaju drečavo crveni automati sa natpisom „Let’s Pizza“. Austrijski preduzetnik Leo Kohn ima nameru  da ovaj koncept, koji prvobitno potiče iz Italije, prenese i u Austriju. Konkretnih partnera, kako je rekao na nedavnoj prezentaciji u Beču, za sada još nema.

Nekih 250 automata su već postavljeni i rade u Južnoj Koreji i Australiji. Za tri meseca bi trebalo da budu u funkciji i u Kanadi, a za godinu dana i u SAD. Trenutno je fokus na Evropi. „Let’s Pizza“ postoje već u nekim evropskim zemljama, kao što su Velika Britanija i Hrvatska. U Austriji je u toku faza testiranja.

Još bez fiksnih lokacija

„Prvo želimo da napravimo promociju“, kaže Kohn u razgovoru sa agencijom APA. Zainteresovanih ima naravno, ali još nema zaključenih poslova. Sve još u pripremnoj fazi, a nedostaju i ugovori o servisiranju koje bi takođe trebalo zaključiti.

Distributer se u svakom slučaju nada da će ove mašine, dužine 2 metra i po ceni od 24.000 evra po komadu, uskoro biti postavljene u što većem broju  kako u Austriji, tako i u Nemačkoj. Fiksnih lokacija još nema, ali Kohen smatra da bi pogodna mesta mogle da budu železničke i autobuske stanice i pumpe za gorivo. Postojala bi i mogućnost da se automati iznajme za velike događaje.

Kako se priprema pica u automatima

Pritiskom na dugme bira se vrsta pice i onda je automatu potrebno samo tri minuta da je pripremi, ispeče i zapakovanu u kartonsku kutiju izbaci pred mušteriju. Najpre se od vode i brašna umesi testo. Posle toga mušterija kroz stakleno prozorče može da prati kako se testo istanji, prelije sosom od paradajza i kako se na tako pripremljenu podlogu nanesu sir za picu i neki od mogućih priloga: salama, šunka, slanina ili kombinacija četiri vrste sira.

I na kraju pica se još jedan minut peče na temperaturi od oko 400 stepeni, i gotova je vlastita „Let’s Pizza“. Cena je oko 6 evra. Ona može i da varira od mesta do mesta jer Boris i Sven Opravić iz Hrvatske, koji su zajedno sa italijanskim pronalazačem zaduženi za distribuciju i plasman ovog proizvoda, nisu fiksirali cenu za sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava