Novo u Austriji: Pisma i paketi se mogu poslati sa tri različite brzine

06. jula 2018 u 08:30

Od 1. jula 2018. u poštama Austrije uvodi se novi model slanja pisama i paketa, i to u tri različite brzine i uz odgovarajuće tarife.

U zavisnosti od prioriteta, u Austriji će se od 1. jula 2018. godine birati između tri načina slanja pisma, a cene slanja se takođe razlikuje. Osoba koja šalje pismo može izabrati da pismo stigne, na željenu adresu,  narednog dana ili dva do tri dana, ili čak četiri do pet dana.

Cena „Prio varijante“ (“Prio-Variante”),  košta 80 centi, što znači da će se pošiljka uručiti već sledećeg dana. Tarifa  „Eko“ (“Eco”) sa dostavom od 2-3 dana, košta 70 centi, a najsporiji model dostave pošte je „eko-biznis“  (“Eco-Business”) i košta 0, 65 centi. Slanje „preporučeng pisma“ koje je do  sad iznosili 2.20€, koštaće 2.30€.

Nove brzina i cene za slanje paketa

Različiti modeli vremenske dostave i nove tarife odnose se i na slanje paketa. Po novom,  ako želite da vaš paket stigne već sledećeg dana na željenu adresu,  to će vas koštati 4.20€ ( umesto 4 €). Duži vremenski period dostave od 2 do 3 dana koštaće 4 €.

Izmene u austrijskoj pošti ne odnose se samo na brzinu slanja i tarife već i na način predaje pisma. Na primer „eko pismo“ se  ne može više ubacivati u poštansko sanduče, već se mora direktno predati u filijalama pošte. Ovo pismo nema markicu, već pripremljenu kovertu koja se može kupiti u pošti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava